Duet met jou

Recensie Duet met jou, Dani Atkins

Duet met jou: ‘Hij is de liefde van haar leven, en met jou getrouwd’, zo luidt de ondertitel van deze roman.

Duet met jou

| auteur: Dani Atkins | uitgeverij: De Fontein | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Duet met jou

Inhoud

Het eerste hoofdstuk wordt verteld vanuit alle vier de hoofdpersonen, waarbij de heren nog niet bij naam worden genoemd. Ally en Charlotte krijgen bijna tegelijk het bericht dat hun echtgenoten in het ziekenhuis liggen. Joe, de man van Ally, is door het ijs gezakt en buiten westen, David heeft een hartaanval gehad.

Het ene moment lees je mee met de gedachtes van Ally, het volgende met die van Charlotte. Vanaf hoofdstuk drie komen er ook flashbacks aan te pas en word je als lezer meegenomen naar negen jaar eerder.

De vrouwen blijken elkaar te kennen en schrikken van elkaars aanwezigheid in de familiekamer van de intensive care. Waarom is de ander daar?

Beide verhaallijnen lopen verder, tot er geen verleden meer is, maar alleen nog het heden en de toekomst…

Persoonlijke Leeservaring

Inge: “Hij is de liefde van haar leven, en met jou getrouwd”, zo luidt de ondertitel van dit boek. Eigenlijk jammer, want hierdoor wordt al een belangrijk onderdeel van het verhaal verklapt.

Het heden en verleden zijn op een mooie manier met elkaar verweven. Doordat je het verhaal leest vanuit de twee vrouwen en dan ook nog in het vroeger en nu, blijft het interessant. De hoofdstukken vond ik wel aan de lange kant.

Het hele verhaal is opgebouwd uit allemaal toevalligheden, daar heb ik me soms aan gestoord. Een beetje minder had wat mij betreft ook gekund, zodat het nog enigszins geloofwaardig zou zijn geweest.

Ik heb vooral met Ally meegeleefd (ik lees net in andere recensies dat veel mensen hebben moeten huilen, zover is het bij mij niet gekomen), maar ik had aan het eind ook wel sympathie voor Charlotte. Knap dat de schrijfster dat voor elkaar heeft gekregen!

Na Versplinterd ben ik ook benieuwd naar de andere boeken en Dani Atkins komt op mijn te volgen lijstje!

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten