Dubbel leven

Recensie Dubbel leven, Axel de Vos

Dubbel leven:  een leven dat slechts weinigen ooit van binnenuit zullen ervaren, maar een ‘must read’ voor velen die willen proeven hoe het er werkelijk aan toegaat in de infiltrantenwereld.

Dubbel leven

| auteur: Axel de Vos | uitgeverij: AMBO|Anthos | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Dubbel leven

Inhoud

Normaal gesproken zou ik onder deze kop vertellen waar het boek inhoudelijk over gaat. Ditmaal besluit ik dat bewust niet te doen. Het zou met elke directe verwijzing naar de verhaallijn van het levensverhaal van Axel al gelijk teveel weggeven.

Dubbel leven vertelt hoe zijn leven jarenlang is geweest. Hoe hij erin terecht kwam, hoe hij zich bewoog tussen vele soorten criminelen en louche zaken en zichzelf aanpast aan de rol die hij had te vertolken. De werkelijkheid van het leven van een infiltrant is in mijn ogen nog nooit zo treffend gevat in een verhaallijn die werkelijk heeft plaatsgevonden.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Een boek dat ik zodra ik zag dat het er was ‘moest’ lezen, nieuwsgierig als ik ben naar alles waar ik zeer weinig vanaf weet. Een inkijkje in het leven van een ‘echte’ voormalig undercover agent, dat is voor een informatiejunk als ik te aantrekkelijk om te willen weerstaan. Dat ik van de uitgeverij dit boek mocht recenseren voelde dus als een waar cadeautje.

Een cadeautje dat nog beter bleek dan mijn stoutste verwachtingen. De schrijfstijl van Axel de Vos is vlot, duidelijk en het neemt je direct vanaf de eerste paar bladzijdes mee in zijn eigen leven. Hij weet je aandacht te vangen. De hoofdstukken zijn kort en makkelijk ‘even’ tussendoor te lezen, al verwacht ik eerder dat je begint met lezen en ophoudt als je helaas tot de conclusie komt dat het boek uit is. 

Natuurlijk realiseer ik me dat de situaties beschreven in Dubbel leven al van enige tijd geleden zijn en genoeg geanonimiseerd om de persoon achter Pseudo Axel de Vos niet in gevaar te brengen, evenzo de agenten die op dit moment werkzaamheden verrichten zoals Axel in het verleden. 

Het verhaal voelt niet mooier gemaakt dat het is. Het is voor iedereen die wil weten hoe het geheime leven van een infiltrant er in Nederland ongeveer uit ziet een echte eye-opener die ik kan aanbevelen. Mij is in ieder geval duidelijk dat weinig mensen werkelijk geschikt zijn voor deze functie. Mijn bewondering voor de mannen en vrouwen die het beroep uitvoeren is, na het lezen van Dubbel leven, meer dan verdubbeld. 

Conclusie: een ‘must’ read voor iedereen die meer wil weten over het leven van een infiltrant in ons land. 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar weggeven met een winactie. Wil jij je net als ik laten onderdompelen in het leven van Axel? Doe mee!

Winactie Dubbel leven gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘Dubbel leven’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 5 maart  middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze ‘Dubbel leven’ winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten