Dromer

Recensie Dromer, Saskia Maaskant

 Medusa: Ondanks herkenbare facetten van andere dystopische verhalen (The Hunger Games en Divergent) heeft Saskia Maaskant een wereld op zich weten neer te zetten. En hoe! Dromer smaakt naar meer.

Dromer

| auteur: Saskia Maaskant | uitgeverij: Davidsfonds / infodok | paperback | recensent: Medusa de Wit |

Recensie Dromer

Inhoud

Wat veel dystopische Young Adult boeken tegenwoordig gemeen hebben, is dat ze vrijwel allemaal vergeleken worden met trilogieën als Divergent en The Hunger Games. Bij Dromer van Saskia Maaskant is dat niet anders. Toch heeft zij een geheel eigen wereld en verhaal weten te creëren. Wat wel overeenkomt is dat de personages ook in deze wereld in een hokje geplaatst worden.

Ben jij een dromer, een doener, een bedenker of een beslisser? Er is geen tussenweg.

In Hofstad regeert het citadel, waar de beslissers de dienst uitmaken, streng en met ijzeren vuist. Een wereld waar niets door jou maar alles voor jou wordt besloten. De beslissers bepalen hoe jij je leven moet leiden. De hoofdpersonages voelen zich niet thuis in het hokje waarin ze geplaatst zijn, en zijn het daar dan ook absoluut niet mee eens. Dit is de wereld van Dromer, William en Mila. Dromer voelt zich absoluut geen denker, William is veel meer dan een doener en Mila is iets wat eigenlijk niet mag en kan. Mila, William en Dromer willen dan ook niets liever dan leven in vrijheid. Weg van de gevestigde orde en een wereld waarin zij zich onderdrukt en overheerst voelen.

Op een dag horen zij over een eiland waar dit alles mogelijk is. En dan begint een zinderend avontuur dat nog lang zal nagalmen. Lukt het Mila, William en Dromer om dit eiland te bereiken? Om te leven in de vrijheid waar zij zo naar verlangen? Weg van een wereld waarin je je moet voortbewegen in een keurslijf dat eigenlijk niet bij je past? En is dat eiland wel de oplossing en kunnen ze daar echt in vrijheid leven?

Persoonlijke leeservaring

Medusa: Maaskant weet met Dromer de spanning per bladzijde op te bouwen. Door de wisselende perspectieven krijg je de personages in al hun facetten te zien en leer je ze steeds beter kennen. Juist door te wisselen is er een veelzijdig verhaal ontstaan in een fantasiewereld waar je nog lang over nadenkt. Want hoe zou het zijn als je geen keuze hebt en in een hokje wordt geplaatst? Wat zou je zelf doen?

Maaskant weet zich daardoor ook te onderscheiden. Ondanks herkenbare facetten van andere distopische verhalen heeft zij een wereld op zich weten neer te zetten. En hoe! Dromer smaakt naar meer. Dat komt mede door de hoofdstukken waarin wordt afgeteld. De spanning stijgt, het puntje van de bank wordt tijdens het lezen steeds meer bereikt en dendert af naar een plot waar je nog even van moet bijkomen. Kortom, zeker een aanrader voor wie van dit genre houdt!

Laat jij je in een hokje plaatsen of durf je te dromen, te denken, te doen en te beslissen?

Bekijk hier het inkijkexemplaar, mocht je willen ervaren hoe auteur Saskia Maaskant de spanning opbouwt.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme drie grote liefhebbers van het Young Adult genre blij maken met een exemplaar van Dromer van Saskia Maaskant. Doe gerust mee met deze winactie.

Driedubbele winactie Dromen gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winacties lopen ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere lopende winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen. (Geen linken toevoegen in je reactie.)

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten