Drie wensen

Recensie Drie wensen, Liane Moriarty

Wat als je een drieling bent en zo verschillend in het leven staat? Een heerlijk verhaal dat tot in de puntjes klopt.

Drie wensen

| auteur: Liane Moriarty | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Drie wensen

Inhoud

De drieling Lynn, Cat en Gemma zijn een bekende verschijning. Iedereen kent de Kettles wel. Hun ouders waren nog tieners toen ze geboren werden. Uiteindelijk zijn ze gescheiden toen de drieling 6 was en kunnen elkaar niet luchten of zien.

Maxine, is beeldschone vrouw die een perfectionistisch leven leidt. Ze lijkt een voorkeur te hebben voor 1 van haar dochters. Waarom ziet de omgeving dit zo? Frank is daarentegen een charmante, grappige man die zijn eigen leventje leidt.

Lynn is het meest georganiseerd en efficiënt. Ze leidt met succes een eigen bedrijf en houdt daarnaast het gezin draaiende. Haar uiterlijk is meestal tot in de puntjes verzorgt. Hoe lang kan Lynn dit perfectionistische leven vol houden? Waar komt haar angst voor parkeergarages vandaan?

Gemma is de een-eïge van de drie en valt op als roodharige naast Lynn en Cat, de twee blondjes. Na het tragische ongeval van haar verloofde lukt het haar niet langdurig een relatie of vaste baan aan te gaan. Gemma is van de drie het meest onrustig en zoekende wat ze met haar leven nu echt wil.

Waarom heeft het overlijden van Gemma’s verloofde zo’n impact op haar huidige leven? Leeft Gemma haar echte leven of geeft ze hier juist vorm aan naar de buitenwereld toe. Als Gemma eindelijk de man van haar dromen ontmoet en zwanger blijkt te zijn, staat haar wereld op zijn kop. Wil ze wel een kind?

Cat lijkt het perfecte leven te leiden. Ze is gelukkig getrouwd met de perfecte man, Dan. Haar droom is om samen het gezin uit te breiden met een kind. Toch blijkt Dan hier anders over te denken en ziet hij hun relatie niet als het perfecte plaatje. Wat heeft Dans verleden met de drieling te maken?

De zussen zien elkaar veel en lijken alles met elkaar te delen.

Als ze hun 34-jarige verjaardag met zijn 3-en vieren in een restaurant, loopt dit niet zoals verwacht. Na een aantal onthullingen en uitgesproken zaken barst de bom. Alle 3 houden ze hun eigen agenda er op na wat leidt tot dit onverwachte verjaardagsetentje. Zullen de zussen elkaar nog in de ogen kunnen kijken? Kunnen ze elkaar nu nog wel vertrouwen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Drie wensen is echt weer een boek uit de pen van Liane Moriarty. Het gemak waarmee ze het leven van de drieling beschrijft is heerlijk persoonlijk. Het leest als een autobiografie van drie personages.

De schuine letters vond ik eerst storend lezen omdat mij niet duidelijk was wat de meerwaarde hiervan was. Gedurende het verhaal wordt steeds duidelijk waarom deze verhaallijn naast die van de zusjes wordt beschreven.

Ik heb genoten van drie wensen. Het leven van de Kettles lijkt op het eerste oog het perfecte leventje maar schijn bedriegt. Ondanks dat het verhaal vanuit meerdere personages is geschreven, leest het boek toch als een trein. De korte hoofdstukken zijn een groot pluspunt en houden de vaart in het verhaal. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Liane Moriarty.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten