Drakendal

Recensie Drakendal, Scarlett Thomas

Drakendal is erg makkelijk te lezen met vlotte zinnen, simpel taalgebruik en korte hoofdstukken waardoor het perfect is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Drakendal

| auteur: Scarlett Thomas | uitgeverij: De Fontein | hardcover en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Drakendal

Inhoud

Vijf jaar geleden verdwijnt de moeder van Fee. Haar vader heeft promotie gemaakt op de universiteit en moet veel werken. Daarom is Fee buiten school om heel veel bij haar grootvader, Griffioen Goedhart. Haar grootvader heeft allemaal bijzondere voorwerpen in huis en een hele grote bibliotheek. Fee vind het dan ook helemaal niet erg om veel bij haar grootvader te zijn. Fee is er van overtuigd dat magie bestaat en denkt dat haar grootvader ook een magiër is. Haar grootvader geeft echter nooit toe maar ontkent ook niet.

Dan wordt haar grootvader aangevallen op straat en komt in het ziekenhuis te overlijden. Hij laat Fee allerlei bijzondere voorwerpen en zijn bibliotheek na. Maar dan blijkt dat de vader van Fee alle boeken al verkocht heeft! Samen met haar klasgenoten Maximiliaan en Wolf ontdekt Fee dat er een magische wereld bestaat. Ze gaan op ontdekkingstocht met als doel de boeken terug te krijgen. Ze storten zich in een ongekend magisch avontuur waarbij ze nieuwe vrienden en vijanden maken. Kunnen ze de boeken redden? En welke rol speelt het boek Drakendal hierin?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Drakendal is het eerste boek in de jeugdserie De Bovenwereld van Scarlett Thomas. Iedereen die fan is van Harry Potter zal ook enthousiast worden van dit boek. Vanaf de eerste bladzijde weet de schrijfster een mysterieuze wereld te beschrijven vol geheimen. Ik wilde heel graag te weten komen welke geheimen de grootvader van Fee allemaal had. Ook heb je direct door dat er iets raars is aan de school waar Fee, Maximiliaan en Wolf op zitten.

Het is een meeslepend boek dat je steeds een beetje wijzer maakt maar ook iedere keer nieuwe vragen creëert. De schrijfster wist me iedere keer weer te verassen met een onverwachte wending. Behalve dat het boek meeslepend en avontuurlijk is, bevat het ook de nodige humor wat weer een extra aspect geeft aan het verhaal.

Het boek is erg makkelijk te lezen met vlot lopende zinnen, simpel taalgebruik en korte hoofdstukken waardoor het perfect is voor kinderen vanaf 10 jaar. Echter zullen ook volwassen dit verhaal geweldig vinden en ervan kunnen genieten doordat een wereld vol magie voor iedereen betoverend zal werken. Ik heb heel erg van dit verhaal genoten en kan niet wachten totdat het tweede deel zal verschijnen. Het boek heeft namelijk een einde dat uitnodigt tot meer. Een aanrader voor jong en oud die een prachtig magisch avontuur willen beleven.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten