Door rood verbonden

Recensie door ROOD verbonden, Saskia van Mieghem

Antoinette: Door ROOD verbonden is een goed onderbouwd boek waar vrouwen, die in de overgang zitten zich zeker in kunnen vinden.

Door rood verbonden

| auteur: Saskia van Mieghem | uitgeverij: Ambilicious | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie door ROOD verbonden

Inhoud

Vier vrouwen leren elkaar kennen via een forum voor dames met overgangsverschijnselen. Anna is een dame van 47 jaar, getrouwd en 2 zoons. Barbara, 51 jaar gescheiden en 2 tienerdochter, Carolien de oudste van het stel is 62 jaar, getrouwd en de kinderen buiten de deur. En dan is er nog Diana, 40 jaar die hard werkt voor haar geld en een vriend heeft.

Terwijl de één nauwelijks klachten heeft, wordt de ander gek van alle overgangsklachten. Maar het meeste contact gaat over hoe om te gaan met de overgang en de adviezen worden rijkelijk met elkaar gedeeld.

Als ze, na veel over en weer gemail en Whatsapp, besluiten samen een weekend weg te gaan, vertrekken ze naar Drenthe. Diana heeft daar een villa via een zakenpartner weten te regelen.

Nadat ze elkaar eindelijk ontmoeten in Drenthe, is het ijs al snel gebroken. De kamers worden verdeeld, boodschappen gehaald en de week kan beginnen.

Al snel ontstaan er wat wrijvingen. De één wil niks horen over seks terwijl de andere het alleen hier maar over wil hebben. Maar toch hebben de vrouwen veel lol.

Dan beginnen er gekke dingen te gebeuren. Zo is er ‘s nachts een ongewenste gast, hebben ze het gevoel bekeken te worden en wat zit er achter die deur in de kelder? De gekke gebeurtenissen stapelen zich op. Wat is er aan de hand met deze villa? Klopt de intuïtie van de dames? En wie is de andere persoon die de auteur beschrijft in het verhaal?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Door ROOD verbonden is een goed onderbouwd boek waar vrouwen, die in de overgang zitten zich zeker in kunnen vinden. De auteur heeft zich goed voorbereid en weet waar ze het over heeft. De research zit goed in elkaar.

Geen onderwerp wordt vermeden: vriendschap, seks, overgangsperikelen, relaties, verleden en jaloezie zijn een aantal, dat het boek tot een leuk lezend boek maken.

Ik vind het boek zeker niet spannend. Het is juist zo’n heerlijk vrouwenboek dat met momenten hilarisch was om te lezen. Elke vrouw herkent zich wel in 1 van de hoofdpersonen.

Het boek is van begin tot het einde goed overdacht en uitgewerkt. Een heerlijk boek voor tussendoor dat je ‘s avonds op de bank er eens lekker bij pakt.

Ik heb echt genoten van dit verrassend geschreven boek. Een auteur die op mijn lijstje erbij komt.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten