dood de engel

Recensie Dood de Engel, Sandrone Dazieri

In deze thriller, dood de engel, zit de nodige portie geweld. In mijn beleving nergens overbodig maar wel heel expliciet beschreven op een kundige manier.

dood de engel

| auteur: Sandrone Dazieri | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Dood de Engel

Inhoud

De dood arriveert in Rome met de hogesnelheidstrein uit Milaan even voor middernacht. Uit de Top-wagon was niemand uitgestapt en de slaperige treinconducteur die de deuren van buitenaf opent en naar binnen gaat, stapt vervolgens nooit meer uit.

Direct rijst de vraag: wat kan hier gebeurd zijn?

Er komen veel personages voorbij, Colomba en Dante hebben echter duidelijk de hoofdrollen. Colomba, de agente die steeds verder betrokken raakt bij wat eerst een IS aanslag leek maar wat later toch iets anders bleek te zijn. Dante is een man verslaafd aan medicijnen en sigaretten, met de nodige mentale bagage. Hij kan zich ternauwernood staande houden in de maatschappij, maar is toch van onschatbare waarde voor Colomba en haar onderzoek.

Het boek is onderverdeeld in 5 delen. Elk deel begint met een stukje geschiedenis wat allemaal gerelateerd is aan De Doos, een cementen kubus zonder ramen waar je alleen op de dood kan wachten. Waarin onder anderen een meisje van een jaar of dertien gevangen zit die geen woord zegt. Als het meisje voor het laatst wordt opgehaald en het zeker is dat ze niet meer terug zal keren, komt ze toch terug. Bebloed en met sleutels in haar hand…

Persoonlijke Leeservaring

Carla Kooijman-van Bakel: Wat een G E W E L D I G boek! Zo dat is eruit, dat moest ik even kwijt. Het is een thriller die ik met de vaart van bovengenoemde hogesnelheidstrein heb gelezen. Persoonlijk ben ik gaan houden van de complexe figuur Dante met zijn geniale invallen en al zijn tekortkomingen! Deze thriller is een echt verhaal met zeer rauwe kantjes. Misschien moet ik dat even nader verklaren. Er zit in deze thriller de nodige portie geweld. In mijn beleving nergens overbodig maar wel heel expliciet beschreven op een kundige manier.

Waar ik heel blij mee ben is dat de schrijver het einde zo heeft afgerond dat er ruimte is voor nog een derde deel. En als dat gebeurd wil ik de uitgever met klem verzoeken deze ook in het Nederlands weer uit te brengen dan komt dit boek hoog op mijn lijst te staan.

Het eerst verschenen boek van deze schrijver is ‘Dood de vader’ en eigenlijk is ‘Dood de Engel’ een vervolg hierop. Helaas heb ik het eerste deel (nog) niet gelezen. Toch heb ik dit deel eenvoudig als ‘zelfstandig’ boek kunnen lezen en heb ik volgens mij geen essentiële informatie gemist. Neemt niet weg dat ik deel 1 zeker van plan ben alsnog te lezen.

 

Winactie Dood de Engel

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het Dood de Engel wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 13 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten