Donor

Recensie Donor, Robin Cook

Donor: Het is anders dan het lijkt…. een boek dat je laat willen weten hoe het nou precies zit!

Donor

| auteur: Robin Cook | uitgeverij: AW Bruna | paperback & e-book | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Donor

Inhoud

Als Carl wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan zijn knie slaat het noodlot toe. Tijdens de operatie gaat het helemaal mis en Carl wordt niet meer wakker uit zijn narcose. Vele onderzoeken worden bij Carl uitgevoerd en na de MRI scan wordt alles duidelijk. Carl ligt in coma en is hersendood. Hoe kan dat nu zomaar ‘ineens’ met een ‘gewone’ knieoperatie?

Lynn Peirce, de vriendin van Carl, is vierdejaars geneeskundestudent. Intens verdrietig en geschrokken door het nieuws dat haar Carl hersendood in coma ligt, wil ze achterhalen wat er nu precies gebeurd is. Dat dit een moeilijkere taak is dan vooraf gedacht wordt als snel duidelijk. Lynn moet regels van het ziekenhuis overtreden om alleen al bij Carl te mogen komen. En dat nog niet alleen, als ze het dossier van Carl leest komen er allerlei vragen in haar op. Van het ene mysterie valt ze in het andere mysterie. Wat is er gebeurd? Kan ze zonder zelf in gevaar te komen de waarheid achterhalen? 

Persoonlijke leeservaring

Sharon (22): Dat ik dit boek maar moeilijk weg kon leggen had ik na het lezen van twee bladzijdes al door. Gegrepen door de mysterie wat er nou werkelijk met Carl was gebeurd, bleef ik met mijn gedachten in dit boek.

De spannende gebeurtenissen van vooral Lynn die de regels overtrad en of ze wel of niet betrapt zou worden, zorgt ervoor dat dit een boek is wat je snel uit hebt. Je wilt namelijk doorlezen om te weten hoe het afloopt.

Ik vind de hoofdstukken zijn ook precies lang genoeg, voor als je “even” snel tussendoor een hoofdstuk wilt lezen, of zelfs voor het slapen gaan.

Ook de schrijfstijl van de auteur was erg prettig. Alles in het boek is zo geschreven dat je de gedachtegangen van de personen in het verhaal kan volgen. Ik zou in veel van de situaties precies hetzelfde hebben gedaan als Lynn. Je ook goed kan inleven in het verhaal.

Al met al vond ik dit echt een goed boek! Ben je iemand die houd van een boek met spanning en mysterie erin, dan is dit zeker een aanrader.

Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd naar de inhoud van het verdere verhaal, doe dan gerust mee met de winactie! Onlybyme mag namens de uitgeverij een tweetal exemplaren aan liefhebbers weggeven.

  Dubbele winactie Donor gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven –  ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. (veelal op de maandagen) Kijk gerust naar nog andere lopende winacties(Tip!)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten