Donker water

Recensie Donker water, Mikaela Bley

 Donker water is een literaire thriller welke ijzingwekkend dicht bij de realiteit komt, wat het extra gruwelijk maakt.

Donker water

| auteur: Mikaela Bley | uitgeverij: AW Bruna | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Donker water

Inhoud

Donker water speelt zich af rond tv-journalist Ellen. Ze is onderweg naar haar ouderlijk huis, omdat ze na de verslaglegging van de vermissing van het jonge meisje Lycke geestelijk is ingestort. Het is de bedoeling dat ze haar eigen trauma, dat is ontstaan door de dood van haar tweelingzusje toen ze acht jaar waren, onder ogen komt en een plaats weet te geven. Maar nog voordat ze bij haar moeder arriveert wordt Ellen alweer meegetrokken het volgende drama in.

In de buurt is een dode vrouw gevonden, waarvan niet veel bekend is. Hoe heet ze? Waar komt ze vandaan? Waarom wordt ze door niemand gemist?

Na lang aandringen bij haar baas, zonder het medeweten van haar moeder, mag Ellen zich op de zaak storten. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op rare praktijken. Ondertussen moet ze ook op haar hoede zijn voor haar vroegere buurjongen, Didrik. Al vanaf hun jeugd heeft hij een oogje op haar en steekt dat niet onder stoelen of banken. Uiteindelijk blijkt hij een belangrijke, onverwachte rol te spelen in het proces van het kunnen gaan verwerken van haar trauma.

Het verhaal wordt per dag verteld, in totaal 11 dagen, steeds vanuit het oogpunt van één van de drie vrouwelijke hoofdpersonen.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33): Tijdens dat ik het boek aan het lezen was, was een groot deel van Nederland in de ban van diverse vermiste meisjes. Heb het vorige boek van Mikaela Bley, Dochter vermist, niet gelezen (wat ik overigens niet als storend heb ervaren), maar door die titel en de omschrijving én verschillende gebeurtenissen uit Donker water, heb ik regelmatig met rillingen zitten lezen. Zeker ook omdat ik net moeder ben geworden, kan ik me een voorstelling maken van in wat voor een nachtmerrie die ouders zijn beland.

Grappigis dat Mikaela Bley zelf bij TV4 heeft gewerkt en dat ze haar hoofdpersoon daar ook laat werken. Vraag me dan meteen af in hoeverre haar boeken nog meer op haar eigen leven betrekking hebben. 

Donker water is een spannend boek, waarbij je niet doorhebt dat het maar in zo’n korte periode afspeelt. Vind de cover het noemen waard, de titel is met een soort reliëf-letters gedrukt en de vrouw in de felle jurk steekt mooi af tegen de donkere achtergrond. De cover komt op mij mysterieus over en dat blijkt achteraf goed aan te sluiten op het verhaal.

Conclusie: Een boek dat ijzingwekkend dicht bij de realiteit komt, wat het extra gruwelijk maakt. Leest lekker weg, ben benieuwd naar de volgende zaak van Ellen!

Namens de uitgeverij mogen we twee liefhebbers van het thriller genre blij maken met een exemplaar. Doe gerust mee met de winactie!

Winactie Donker water gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 25 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten