Don Quichote

Recensie Don Quichote, Jacob Vis

Don Quichote is een actueel boek dat de lezer meeneemt in een web van gebeurtenissen.

Don Quichote

| auteur: Jacob Vis | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Don Quichote

Inhoud

Don Quichote wordt vertelt vanuit meerdere verhaallijnen.

Harm Brink is Minister van Economische zaken die een missie heeft. Hoe kan hij iedereen zo ver krijgen dat Nederland overgaat op duurzame energie? Er zijn maar weinig mensen die het plan steunen. Harm heeft het plan namelijk al helemaal klaar en is overtuigd dat het technisch mogelijk moet zijn met als locatie het Markermeer en zelfs het Ijsselmeer. Hij heeft zelfs een kennis, die windmolenbouwer is, de financiële consequenties laten uitrekenen.

Wanneer zijn collega, die de portefeuille Financiën beheert, ziek raakt, neemt Harm Brink zijn taken waar. Nu heeft hij ook zicht op de kosten en baten. Harm Brink wil via een Oekraïense oligarch, Semjon Malkevich, de financiën binnenhalen. Klein puntje is dat hij steenrijk maar ook een grote crimineel is. De mensen die hij kent in de Oekraïne en Rusland kunnen Harm wel eens goed van pas komen. Semjon wil hem steunen met een voorwaarde. Hij wil met zijn familie naar Nederland uitwijken zodat hij in Oekraïne zijn straf kan ontlopen. Is dit de miljardendeal wel waard voor Harms plan?

De IS-sluipschutter, Ahmed al-Rachid, leidt een dubbelleven. In Nederland leidt hij een onopvallend leven terwijl hij a driemaal naar Syrië is geweest waar hij heeft gestreden voor het kalifaat. Wat niemand weet is dat Ahmed gevraagd is om een taak uit te voeren met vergaande gevolgen. Zal dit de wereldgeschiedenis kunnen veranderen?

Ondertussen gebeurt er van alles. Zo maken oost-Groningen een aardbeving mee door de gasboringen, wordt de ramp van MH17 onderzocht, komt IS regelmatig in beeld met dreigingen en uiteraard het invoeren van de duurzame energie in Nederland.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Mijn eerste kennismaking met Jacob Vis was met een kinderboek De Elfenboom. Wat bijzonder dat Jacob Vis zijn pen weet te bedienen voor veel leeftijden. De schrijfstijl is zeer verschillend maar beide boeken waren heerlijk om te lezen.

Don Quichote is een verhaal dat veel personages kent, dat maakt het verhaal levendig en zeer prettig leesbaar. Door de actuele thema’s heb je het gevoel dat je deel van het verhaal bent. Het kan zomaar echt gebeuren.

Ik heb Don Quichote met heel veel plezier gelezen. Het is zo echt geschreven dat ik door het verhaal vloog. Ik wilde weten waar het verhaal zou eindigen.

Een echte aanrader voor lezers die houden van een actueel verhaal, welke leest als een speer, en ook graag werken lezen van een Nederlandse auteur. De cover is prachtig en valt op mede door zijn roze kleur. Don Quichote is een onbelicht pareltje dat wat mij betreft meer aandacht zou mogen krijgen in de boekenwereld.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten