Recensie Dokter Tinus, nu ook in boekvorm!

Wendy: Aan iedereen die op zoek is naar een extra boost van humor, wil ik dit boek van Dokter Tinus (en de serie) van harte aanbevelen.

Ik weet zeker dat je er enorm om zult lachen, net als ik bij elke aflevering, en in het boek elk hoofdstuk, wel een paar keer doe. Heerlijk om even lekker in dit boek weg te duiken en jezelf even op te laden met de humor die je toegeworpen wordt.Dokter Tinus

| auteur: Christine Frasie | uitgeverij: Zomer en Keuning | paperback en e-book| recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Dokter Tinus

Inhoud

De vaatchirurg, dokter Martinus Elsenbosch, is een stugge man die vooral houdt van zijn werk omdat zijn patiënten niet tegen hem praten. Als hij op een dag net voor een operatie toch met de familie van de patiënt gaat praten en daarna ook nog eens beseft dat de patiënt een vrouw is die zoveel achterlaat als ze sterft, krijgt hij het moeilijk tijdens de operatie en daardoor een acute bloedfobie. Hierdoor kan hij zijn werk als vaatchirurg niet meer uitoefenen en belandt als huisarts in het kleine stadje Woerkum. De mensen zijn hier erg sociaal en dat is iets wat deze arts niet ligt. Het is een hele verandering en zeker ook omdat nu de patiënten wel tegen hem praten en vragen stellen.

De tv serie Dokter Tinus is al vier seizoenen te zien op Net 5. Deze Nederlandse serie is afgeleid van de Britse serie, Doc Martin. Een serie waarin alles wat fout kán gaan tussen mensen, ook fout gaat.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy(40) heeft heel de serie van dokter Tinus gezien en wilde heel graag dit boek recenseren. Een uitgebreide persoonlijke ervaring.

Over de tv-serie:

Ik vind het een genot om naar de serie te kijken. Elke aflevering weer zie je dokter Tinus stuntelen met het sociale aspect van zijn leven. Hoe hij tegen de patiënten roept dat ze stil moeten zijn. En naast zijn werk eigenlijk grotendeels in zijn eigen wereldje leeft. Deze arts gaat namelijk helemaal op in zijn medische wereld en heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om de diagnoses gaat. Maar het omgaan met de mensen is en blijft lastig. Ook tegenover kinderen kan hij niet het geduld opbrengen en doet alleen zijn ding om ze beter te maken.

Toch weet hij een relatie op te bouwen met Lisa, de lerares van de basisschool in het stadje. De politieagent van het stadje, Ken, is niet zo’n grote held als men verwacht maar wil de dokter altijd graag assisteren als er iets aan de hand is. Meestal maakt hij de problemen groter en dat wordt natuurlijk nog meer hilarische. Zijn tante woont ook in het stadje en daar heeft hij een goede band mee omdat zij hem snapt. In zijn jeugd heeft Tinus namelijk vaak bij haar gelogeerd. Maar met de doktersassistente weet Tinus zich absoluut geen raad. Zij zegt wat ze denkt en dat botst nog wel eens. Op het punt dat Tinus haar ontslaat, krijgt hij het complete stadje over zich heen.

Ik heb alle vier de seizoen op tv gezien en kijk nu al uit naar seizoen vijf. Het is geweldig om te zien hoe Thom Hoffman in de huid kruipt van deze sukkelige arts. Met zijn rare kapsel en zijn altijd blauwe, nette pak en ouderwetse schoenen eronder, komt hij ook niet echt over als iemand die midden in de maatschappij staat.

Over het boek:

Thom heeft in dit boek, dat over serie 1 gaat, zelf het voorwoord geschreven. Daarin zegt hij dat als je dit boek leest en de serie hebt gezien, je bijna hardop de dialogen uitspreekt. Nou Thom dat klopt. Zeker het woord: Juist. Dat hoor ik je gewoon zeggen terwijl ik het boek aan het lezen ben. En zoals dat woord ook in de serie gebruikt wordt. Als iemand iets tegen dokter Tinus zegt, krijgt hij meestal, Juist, terug. Op zo’n manier uitgesproken dat je wel moet lachen.

Ik hoop van harte dat er nog meer boeken komen. Dit is echt een aanvulling op de serie, ondanks dat je het ook los kunt lezen van de serie, maar wil je meer humor uit het boek halen, stel ik toch voor om ook de serie eens te kijken. Want dat maakt het boek naar mijn idee alleen maar leuker. Ook vind ik het fijn dat je nu kunt lezen wat Tinus denkt. In de serie kan dat niet dus je snapt dan nog beter waarom hij zo doet zoals hij doet.

Aan iedereen die op zoek is naar een extra boost van humor, wil ik dit boek (en de serie) van harte aanbevelen. Ik weet zeker dat je er enorm om zult lachen, net als ik bij elke aflevering, en in het boek elk hoofdstuk, wel een paar keer doe. Heerlijk om even lekker in dit boek weg te duiken en jezelf even op te laden met de humor die je toegeworpen wordt.

Dus ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen, dit is echt een aanrader.

Winactie Dokter Tinus gesloten

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.
 • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Comments

 1. Anna says:

  Ik doe graag mee..
  Facebook: An Na

 2. Marleen says:

  Ik volg je op facebook en doe graag mee met deze winactie!

 3. Nick Evrard says:

  Ik doe graag mee. Altijd in voor een boek met een vleugje humor.

 4. Nick Evrard says:

  Ook nog geliked en gedeeld op FB

 5. Mieke Meskens says:

  Ik kende de serie niet maar nu wil ik ze leren kennen! Ik zou graag het boek winnen, leuk geschenk voor onder de kerstboom! groetjes uit Belgenland, Mieke

 6. Claudia Diependaal says:

  Ik doe heel erg graag mee. Lijkt me leuk in boekvorm.

 7. Tanneke Burggraaff says:

  Ik maak graag kans op dit boek.

 8. marjo says:

  Super leuke serie, doe graag mee, maar niet voor mijzelf want ik hem een ereader. Maar voor mijn lieve nichtje van 14 die echt een super fan is!

 9. Marian Zw. says:

  O die wil ik al een poosje heel graag hebben. Een geweldige serie, en soms zelfs herkenbaar! Manlief lijkt wel een beetje op Tinus! Zo jammer dat het altijd maar een paar weken op tv is!

  1. Marian Zw. says:

   O ja, volg je natuurlijk via Facebook, bloglovin, instagram en twitter!

 10. ansstier says:

  Ik loot graag mee. Ik volg je blog en facebook met veel plezier

 11. Ik heb de serie nog nooit gezien, maar het boek lijkt me heel leuk en daarom doe ik graag mee.

 12. Myriam Blom says:

  Ik heb wel zin om weer eens lekker te lachen.

 13. Alexandra says:

  Als het boek net zo leuk is als de serie doe ik heel graag mee! Ik volg je al op facebook 🙂

 14. Marian says:

  Ik en mijn zoon van 12 zijn groot fan van dokter Tinus.
  Wie weet krijg ik hem ook aan het lezen van het boek dokter Tinus😜

 15. Marian says:

  Ik doe graag mee voor een goede vriendin. Zij heeft de serie helemaal gevolgd en is een echte fan. Ze houdt ook van lezen, dit zou een leuk kerstcadeau te zijn!

 16. Gea says:

  Dat lijkt me nu zo leuk, doe graag mee

 17. Ben zooo benieuwd naar het boek!
  Ineke Westerbeke KApteynweg 39 3318 EC Dordrecht

 18. says:

  De serie is super, keek er trouw naar! Ben benieuwd of het boek ook zo bevalt!

 19. jacqueline says:

  Ik vind die dokter Tinus geniaal dus dit boek wil ik zo graag lezen!

 20. Nicky says:

  Goeie serie in ieder geval!

 21. anja says:

  leuk ik doe graag mee

 22. Suus Gro says:

  Leuk ik doe ook graag mee!!

 23. samira leh says:

  ik maak graag kans!!

 24. Brit Weijers says:

  Ik mag die Tinus wel dus graag.

 25. roo says:

  lijkt me een ontzettend leuk boek, ik waag graag een kansje 🙂 (ik volg op facebook als pienpunt)

 26. Dino Neutel says:

  Geweldige serie, dus vat ook geweldig boek !

 27. Jan says:

  ik waag graag een kansje, van de serie heb ik al genoten, nu nog het boek !

 28. Renske says:

  Ik doe erg graag mee!

 29. Rianne says:

  Ik maak graag kans. Erg leuk om te kijken in de donkere dagen.

 30. Michael noo says:

  Waag heel graag een kansje.

 31. anica aarts says:

  Lijkt me leuk boekje. Maak graag kans

 32. Liesbeth says:

  Dit is zoooo’n leuke serie! Mijn man en Ik gingen er altijd samen voor zitten. Mijn man kan dokter Tinus trouwens ook goed Na doen 😉 jammer dat het nu afgelopen is he?

 33. Antonie Paans says:

  Super! Onze dochter heeft in de serie gefigureerd, zou leuk zijn het verhaal nog eens te mogen lezen…

 34. Lies says:

  Leuk!! Deze serie is in het dorp bij ons om de hoek opgenomen! (er vragen nu ook echt mensen op de veerpont ‘deze boot gaat naar het dorp van dokter Tinus toch?’) Ik doe graag mee!

 35. cobi says:

  Wauw gaaf ik doe heel erg graag mee

 36. Anneliese de Waal says:

  Ik vind de serie erg leuk, ben erg benieuwd naar het boek, zou het boek graag willen lezen.

 37. Andre Muyen says:

  Leuk boek, waar ik vooral de dames hier in huis een groot plezier mee doe 😉

 38. Gea Jager says:

  leuk, een goed boek voor in de kerstvakantie even niks hoeven maar alleen lekker lezen

 39. Margret says:

  Serie niet gezien. Wel benieuwd naar het boek.

 40. Fiz says:

  Ik vind Dr. Tinus echt geweldig, hij is gewoon de Nederlandse House ^_^ Ben heel erg benieuwd naar het boek, dus ik doe graag mee <3

 41. Esther N says:

  Vanaf het eerste moment ben ik fan van Dokter Tinus! Ik ben dan ook super benieuwd naar het boek 😊 Ik doe dus graag mee met de actie!

 42. EJMC Pijnappels says:

  Ik doe heel graag mee om kans te maken op het boek van Dokter Tinus. Heb erg genoten van deze fantastische serie, en met dit boek kan ik alleen maar nog meer genieten.

 43. Ik maak graag kans en volg je op facebook en bloglovin’

 44. Robin says:

  Ben benieuwd naar het boek, serie was iig de moeite waard!

 45. Sabine ypenga says:

  Leuk boek om te lezen en te hebben!

 46. Anita te Gussinklo says:

  Ik doe graag mee voor mijn zus, een echte dokter Tinus fan.

 47. lonneke says:

  Ik doe graag mee met deze leuke actie!

 48. Carla bruinenberg says:

  Ik doe graag mee vind t een superserie
  En wil t boek ook graag lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.