Dokter Tinus

Recensie Dokter Tinus, nu ook in boekvorm!

Wendy: Aan iedereen die op zoek is naar een extra boost van humor, wil ik dit boek van Dokter Tinus (en de serie) van harte aanbevelen.

Ik weet zeker dat je er enorm om zult lachen, net als ik bij elke aflevering, en in het boek elk hoofdstuk, wel een paar keer doe. Heerlijk om even lekker in dit boek weg te duiken en jezelf even op te laden met de humor die je toegeworpen wordt.Dokter Tinus

| auteur: Christine Frasie | uitgeverij: Zomer en Keuning | paperback en e-book| recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Dokter Tinus

Inhoud

De vaatchirurg, dokter Martinus Elsenbosch, is een stugge man die vooral houdt van zijn werk omdat zijn patiënten niet tegen hem praten. Als hij op een dag net voor een operatie toch met de familie van de patiënt gaat praten en daarna ook nog eens beseft dat de patiënt een vrouw is die zoveel achterlaat als ze sterft, krijgt hij het moeilijk tijdens de operatie en daardoor een acute bloedfobie. Hierdoor kan hij zijn werk als vaatchirurg niet meer uitoefenen en belandt als huisarts in het kleine stadje Woerkum. De mensen zijn hier erg sociaal en dat is iets wat deze arts niet ligt. Het is een hele verandering en zeker ook omdat nu de patiënten wel tegen hem praten en vragen stellen.

De tv serie Dokter Tinus is al vier seizoenen te zien op Net 5. Deze Nederlandse serie is afgeleid van de Britse serie, Doc Martin. Een serie waarin alles wat fout kán gaan tussen mensen, ook fout gaat.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy(40) heeft heel de serie van dokter Tinus gezien en wilde heel graag dit boek recenseren. Een uitgebreide persoonlijke ervaring.

Over de tv-serie:

Ik vind het een genot om naar de serie te kijken. Elke aflevering weer zie je dokter Tinus stuntelen met het sociale aspect van zijn leven. Hoe hij tegen de patiënten roept dat ze stil moeten zijn. En naast zijn werk eigenlijk grotendeels in zijn eigen wereldje leeft. Deze arts gaat namelijk helemaal op in zijn medische wereld en heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om de diagnoses gaat. Maar het omgaan met de mensen is en blijft lastig. Ook tegenover kinderen kan hij niet het geduld opbrengen en doet alleen zijn ding om ze beter te maken.

Toch weet hij een relatie op te bouwen met Lisa, de lerares van de basisschool in het stadje. De politieagent van het stadje, Ken, is niet zo’n grote held als men verwacht maar wil de dokter altijd graag assisteren als er iets aan de hand is. Meestal maakt hij de problemen groter en dat wordt natuurlijk nog meer hilarische. Zijn tante woont ook in het stadje en daar heeft hij een goede band mee omdat zij hem snapt. In zijn jeugd heeft Tinus namelijk vaak bij haar gelogeerd. Maar met de doktersassistente weet Tinus zich absoluut geen raad. Zij zegt wat ze denkt en dat botst nog wel eens. Op het punt dat Tinus haar ontslaat, krijgt hij het complete stadje over zich heen.

Ik heb alle vier de seizoen op tv gezien en kijk nu al uit naar seizoen vijf. Het is geweldig om te zien hoe Thom Hoffman in de huid kruipt van deze sukkelige arts. Met zijn rare kapsel en zijn altijd blauwe, nette pak en ouderwetse schoenen eronder, komt hij ook niet echt over als iemand die midden in de maatschappij staat.

Over het boek:

Thom heeft in dit boek, dat over serie 1 gaat, zelf het voorwoord geschreven. Daarin zegt hij dat als je dit boek leest en de serie hebt gezien, je bijna hardop de dialogen uitspreekt. Nou Thom dat klopt. Zeker het woord: Juist. Dat hoor ik je gewoon zeggen terwijl ik het boek aan het lezen ben. En zoals dat woord ook in de serie gebruikt wordt. Als iemand iets tegen dokter Tinus zegt, krijgt hij meestal, Juist, terug. Op zo’n manier uitgesproken dat je wel moet lachen.

Ik hoop van harte dat er nog meer boeken komen. Dit is echt een aanvulling op de serie, ondanks dat je het ook los kunt lezen van de serie, maar wil je meer humor uit het boek halen, stel ik toch voor om ook de serie eens te kijken. Want dat maakt het boek naar mijn idee alleen maar leuker. Ook vind ik het fijn dat je nu kunt lezen wat Tinus denkt. In de serie kan dat niet dus je snapt dan nog beter waarom hij zo doet zoals hij doet.

Aan iedereen die op zoek is naar een extra boost van humor, wil ik dit boek (en de serie) van harte aanbevelen. Ik weet zeker dat je er enorm om zult lachen, net als ik bij elke aflevering, en in het boek elk hoofdstuk, wel een paar keer doe. Heerlijk om even lekker in dit boek weg te duiken en jezelf even op te laden met de humor die je toegeworpen wordt.

Dus ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen, dit is echt een aanrader.

Winactie Dokter Tinus gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten