Dodelijk patroon

Recensie Dodelijk patroon, Jo Nesbo

In dodelijk patroon moet Harry Hole met zijn grote rivaal een seriemoordenaar opsporen.

Dodelijk patroon

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Dodelijk patroon

Inhoud

Deel 5 van de Harry Hole serie.

Het is zomervakantie in Oslo, zo ook binnen het politiekorps. De meeste politieagenten genieten van hun welverdiende vakantie. Harry Hole en Tom Waaler, de grootste rivalen van het bureau, zijn niet met verlof. Als er een jonge vrouw vermoord wordt gevonden in haar appartement is het logisch dat Moller deze twee heren kiest om samen te werken aan deze gruwelijke zaak. De vrouw mist een vinger, en onder haar ooglid wordt een diamant gevonden in de vorm van een 5puntige ster, een pentagram.

In eerste instantie weigert Harry om met Tom samen te werken maar later ziet hij dit als een kans om dichterbij zijn rivaal te komen en hem beter te leren kennen. Er verdwijnt nog een jonge vrouw, met als enige spoor een schoen onder een auto. Als later van deze vrouw een vinger per post bezorgt wordt op het bureau, is iedereen ervan overtuigd dat het om een seriemoordenaar gaat. Daarom wordt iedereen teruggeroepen van zijn vakantie en worden alle zeilen bij gezet om deze seriemoordenaar te pakken.

Ondertussen gaat Harry voorzichtig maar doelbewust te werk om zijn collega Tom Waaler te ontmaskeren. Het spel dat hij daarbij speelt wordt steeds gevaarlijker. Harry komt recht tegenover de politie te staan en de risico’s die hij neemt, worden steeds groter.

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Dodelijk patroon heb ik met veel enthousiasme gelezen. Het boek pakte me meteen vanaf de eerste bladzijde in zijn greep en liet me ook niet meer los. Het kostte me zelfs veel moeite om het weg te leggen om te gaan slapen of het huishouden te gaan doen.

De personages in het boek zijn zo levensecht weergegeven in hun karaktereigenschappen, dat ik mezelf een personage in dit boek waande. Of eigenlijk dat de personages uit dit boek in het echte leven ook bestaan. De spanning liep nu ook weer als een stevige rode draad door het verhaal heen wat het prettig lezen maakte.

Het verhaal gaf steeds nieuwe feiten prijs waardoor ik maar door bleef lezen en wilde weten hoe het afliep. De grote lijn in het boek was het verhaal rondom de seriemoordenaar. Dit was een geloofwaardig scenario wat ik als lezer mee kon oplossen en langzaam vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik vind dat altijd een prettige gewaarwording als alles samen valt en de puzzel compleet wordt. Harry gaat in zijn persoonlijke vete met Tom erg ver om de waarheid boven tafel te krijgen.

Het lezen van dit boek is wel heel bijzonder.

Ik heb ervaren dat schrijvers vaak aan de lezer feiten laten zien die de fictieve personen in het boek nog niet weten, zodat je als lezer een voorsprong hebt in het verhaal. Ik vind dat vaak wel leuk, en denk dan dat dat spanning toevoegt omdat jij de personages eigenlijk wil waarschuwen voor het dreigende gevaar. Tijdens het lezen van dit verhaal werden er maar weinig details prijsgegeven aan mij zodat het tot het allerlaatste toe spannend bleef hoe de vork precies in de steel steekt. Nu is het de vraag of dit het einde betekent van de carrière van Harry Hole, of dat hij verder gaat met zijn tot nu toe bewogen maar succesvolle loopbaan als inspecteur van de politie in Oslo.

De uitgeverij stelt 1 paperback beschikbaar voor de winnaar van deze winactie.

Winactie Dodelijk patroon

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Dodelijk patroon wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten