dodelijk bedrog

Recensie, Dodelijk bedrog, Jack Coughin

Dodelijk bedrog, deel 7 van de Sniper-serie, is echt niet alleen een boek voor mannen. Volgens onze recensent Carla, is het ook zeker geschikt voor vrouwen.

dodelijk bedrog

| auteur: Jack Coughin | uitgeverij: Karakter | paperback en E-book | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Dodelijk bedrog

Inhoud

Dodelijk bedrog start het verhaal met een inkijkje in het 116th Infantry Brigade Combat Team van het Amerikaanse leger. Een eenheid van een hechte groep mannen die allemaal uit Virginia kwamen en jarenlang samen getraind hadden. Intussen weer samen sinds hun uitzending naar Afghanistan. Het land waar ze rekening moeten houden met de taliban, wat hun dwingt zich te concentreren en scherp te blijven en ook waar je op harde wijze wordt herinnerd aan de fouten die je maakt. Als je al in staat blijkt je überhaupt iets te herinneren, wat natuurlijk onmogelijk wordt als je het met de dood hebt moeten bekopen.

Deze korte start van het boek zet even de toon om vervolgens verder te gaan op een luxe jacht. Varend op de Arabische Zee, waar we de introductie krijgen van een van de hoofdpersonen Kyle Swanson. Kyle is een van de vijf personen die onderdeel zijn van Trident een zeer geheime tak specialisten die voor operaties worden ingezet en die officieel niet bestaan.

Kyle, de sniper, gaat samen met zijn leermeester en vriend Jim Hall op missie naar de hoofdstad van Pakistan, Islamabad. Iets wat een eenvoudige missie lijkt, ontaart in de gevangenneming van Kyle Swanson, de zogenaamde dood van Jim Hall en het vermeende verraad door CIA-agente Lauren Carson.

Veel is niet helemaal wat het lijkt. Sommige vriendschappen zijn toch niet zo hecht als ze leken, of sterker: worden verpulverd tot er niets van over is! “Verraad” staat altijd “te gluren”, vooral als geld, veel geld, een rol speelt.

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Ik begon met enige tegenzin dit boek te lezen; het was lang geleden dat ik in dit genre een boek had gelezen. Toch maar begonnen natuurlijk. Ik kan er heel kort over zijn; daar heb ik geen spijt van gekregen!

Het boek pakte me heel snel en dat om meerdere redenen. Ik vind het ten eerste natuurlijk gewoon een spannend verhaal! Daarnaast herbeleefde ik mijn pubertijd een beetje. Vanaf mijn 12e begon ik onder andere boeken van Alistair MacLean te lezen, later vond ik alle boeken van Ludlum helemaal het einde. Het gevoel wat ik bij deze boeken vroeger had, had ik nu bij Dodelijk Bedrog weer. De eerste reden is natuurlijk al genoeg om een boek te gaan lezen maar ik heb nog een reden: die is terug te vinden in sommige stukken tekst. De manier waaróp de tekst soms was geschreven. Ik moet misschien twee voorbeelden geven om te verduidelijken:

Sergeant Abdul Aref heeft kennelijk een voorgevoel van onraad: “Niettemin kriebelden de zenuwen als een ruwe deken.

Als de stafchef van de president vraagt aan de CIA-directeur of hij denkt dat het Midden-Oosten ooit tot rust komt geeft hij antwoord en besluit dan met de zin: “Al die incidenten een voor een aanpakken is als een moeras leegpompen met een pipet.

Misschien dat er veel vrouwen zijn die bij dit boek denken dat het een echt mannenboek is, als die al bestaan. Toch hoop ik dat er na mijn relaas vrouwen zijn die dit boek gaan lezen ook al zouden ze dat normaal niet doen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten