Dochters van anderen

Recensie Dochters van anderen, Amy Gantry

Dochters van anderen is een thriller die wisselend wordt ontvangen. Oordeel zelf!

Steekwoorden die voorbijkomen in diverse recensies:

Interessant, aangrijpend, ietwat oppervlakkige personages, onderhoudend, goed plot.

Dochters van anderen

| auteur: Amy Gantry| uitgeverij: Karakter | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Dochters van anderen

Inhoud

Midden in de nacht wordt Julie, vanuit haar eigen slaapkamer, meegenomen onder bedreiging van een mes. Haar zus Jane is stiekem getuige.

Jarenlang leeft de familie in het ongewisse en is ten einde raad. Waarom en door wie is Julie ontvoerd? Het gezin lijdt enorm onder deze ontvoering en is uit elkaar gegroeid. Anna  wil Julie officieel dood verklaren, Tom heeft een trustfonds opgericht voor Julie en Jane studeert ver van huis omdat het thuis niet meer vol te houden is. Dan staat er, na 8 jaar, opeens iemand voor de deur die zegt Julie te zijn. Iedereen is blij maar toch zijn er al snel twijfels over Jane. Is zij wie ze zegt te zijn? Waar was ze al die tijd?

Waar Anna twijfels heeft over Julie en dit wordt gevoed door een telefoontje van een detectivebureau bouwen de zussen aan hun relatie. Desondanks overlaat Anna Julie met cadeaus en wordt haar slaapkamer weer in gereedheid gebracht.

De politie onderzoekt het verhaal van Julie en ondervraagt haar meerdere malen. Langzaam aan wordt steeds meer duidelijk wat Julie heeft moeten doorstaan en waar ze is geweest.

Waarom heeft Julie onder verschillende alibi`s moeten leven? En wie is er verantwoordelijk voor haar verdwijning?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Het boek begint gelijk sterk met de ontvoering van Julie. De angst en onmacht voert de boventoon en trekt je gelijk het verhaal in. Langzaamaan wordt het boek minder spannend en wordt het meer een verhaal  over wat er heeft plaatsgevonden met Julie en haar familie in de afgelopen jaren.

Ik had verwacht dat er meer diepgang en spanning gedurende het verhaal zou zitten maar helaas was dit niet het geval. Ik vind dat de personages hierdoor niet geheel tot hun recht zijn gekomen. Het onderwerp van het boek, had het boek zoveel meer kracht kunnen geven, dan nu het geval was.

Toch is Dochters van anderen geen slecht boek. De gruwelijkheden en het waarom worden uiteindelijk naar een goede climax gebracht. Maar het is zeker geen thriller met verrassingscomplotten, waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Quotes uit andere recensies

Dochters van anderen wordt wisselend ontvangen. Het boek is weggezet als thriller, maar roman liefhebbers zullen dit boek denk goed weten te waarderen.

Vanaf bol.com

Dit boek was heel anders dan ik had verwacht. Na het lezen van de flaptekst dacht ik een thriller in handen te hebben. Daardoor viel het verhaal me in het begin wat tegen. De verwachte spanning kwam niet.
Maar het was wel al direct interessant. En dat blijft het.

De intensiteit van het verhaal maakt het onmogelijk dit boek weg te leggen. Ik had pas rust toen ik wist wie Julie was. Dochters van anderen is niet alleen aangrijpend maar ook uiterst krachtig geschreven.

Winactie Dochters van anderen gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 28 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten