Dit alles zal ik je geven

Recensie Dit alles zal ik je geven, Dolores Redondo

Dit alles zal ik je geven, neemt je mee naar een bijzondere regio om daar een verhaal te vertellen over een familie die er alles aan doet om haar geheimen veilig te stellen.

Dit alles zal ik je geven

| auteur: Dolores Redondo | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie Dit alles zal ik je geven

Inhoud

Manuel Ortigosa is een bekende Spaanse auteur en hij is al tien jaar gelukkig getrouwd met Álvaro Muñiz de Dávila, een doorwinterde zakenman. Wanneer er op een ochtend twee leden van de Guardia Civil voor zijn deur staan om hem te informeren dat zijn man in Galicië is omgekomen bij een ongeluk, stort Manuel’s wereld in. Wat deed Álvaro daar?

Hij had Manuel immers verteld dat hij een bespreking had met een klant in Barcelona. Manuel vertrekt hals over kop richting Galicië en komt terecht in een wereld die Álvaro al jaren voor hem verborgen hield. Maar waarom? Álvaro’s familie is van adel en heeft hem al op jonge leeftijd verbannen. Toen de vader van Álvaro drie jaar geleden overleed was Álvaro onverwacht de erfgenaam en de nieuwe markies. Sinds die tijd leidde Álvaro een dubbelleven en heeft hij de financiële zaken van de familie Muñiz de Dávila behartigd zonder dat Manuel daar enige weet van had.

Aangekomen in de Ribeira Sacra komt Manuel in contact met luitenant Nogueira. Deze heeft zijn twijfels bij de dood van Álvaro, en denkt dat er meer aan de hand is. Ook priester Lucas, een goede vriend van Álvaro, lijkt zijn twijfels te hebben. Manuel laat zich op sleeptouw nemen en krijgt zo een beeld van een andere wereld. Welke geheimen droeg Álvaro met zich mee? En waren deze geheimen een reden om vermoord te worden? Wat heeft de familie Muñiz de Dávila al die jaren gedaan om de naam in ere te houden?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Dolores Redondo is een, voor mij onbekende, Spaanse schrijfster die in haar thuisland erg populair is. Ze is vooral bekend door haar trilogie over Amaia Salazar, waarvan het eerste deel, ‘Beschermengel’, nu ook uitgegeven wordt door Xander.

‘Dit alles zal ik je geven’ beschrijft prachtig de regio Ribeira Sacra en de cultuur van Galicië. Ik had onmiddellijk de neiging om een ticket te boeken en zelf de druivenranken op de hellingen te gaan bewonderen. Het geloof is nog erg belangrijk in deze regio en dat komt heel mooi naar voren in de titel. Deze is een onderdeel van wat de duivel tegen Jezus zei toen hij de wereld aan zijn voeten legde.

Ook de personages maken een enorme indruk. Ze worden goed voorgesteld en uitgewerkt, waardoor je als lezer voeling krijgt met bijna alle personages. Ik leefde zelf helemaal met Manuel mee. Zijn zoektocht naar de waarheid voert hem mee naar de diepste krochten van zijn ziel en ik kon de inwendige strijd tussen de regels door voelen.

De klemtoon ligt niet op de spanning in dit boek. Normaal ben ik daar heel gevoelig voor, als op de cover het woord ‘thriller’ staat. Nu is dat anders. Door de meeslepende schrijfstijl en alle gebeurtenissen was ik steeds benieuwd wat er zou gebeuren en liet ik me gewoon meevoeren door dit verhaal.

Dit boek staat in mijn top 10 van 2017. Ik ben erg benieuwd naar Redondo’s andere boeken. Ik hoop dat iedereen deze recensie leest en besluit om dit boek te kopen! Het is zoveel meer dan een thriller. Redondo neemt je mee naar een bijzondere regio om daar een verhaal te vertellen over een familie die er alles aan doet om haar geheimen veilig te stellen.

 

Winactie Dit alles zal ik je geven

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Dit alles zal ik je geven wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 26 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten