De zeven zussen

Recensie De zeven zussen, Lucinda Riley

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je echt bent.

De zeven zussen

| auteur: Lucinda Riley | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie De zeven zussen

Inhoud

Maia en haar vijf zussen zijn allemaal op jonge leeftijd geadopteerd en schrikken wanneer ze het nieuws horen dat hun adoptievader, Pa Salt, is overleden. Ze komen allemaal terug naar huis, aan het meer van Genève, om samen zijn dood te verwerken. Voor ieder van hen heeft Pa Salt een brief achtergelaten met een persoonlijke boodschap.

Maia, de oudste van de zussen, woont nog aan het meer van Genève, maar was op het moment van Pa Salt’s overlijden niet aanwezig. Ze voelt zich daar erg schuldig over en ze lijkt ook wat verloren nu haar vader er niet meer is. In haar brief staat dat haar afkomst in Rio de Janeiro ligt en ze besluit, als een soort vlucht voor het heden, haar verleden op te zoeken.

Wanneer ze in Rio aankomt gaat ze naar het adres toe dat ze van Pa Salt heeft gekregen. Ze ontmoet er Senhora Carvalho en haar dienstbode, Yara. Senhora Carvalho is erg ziek en wil niets met Maia te maken hebben. Bij één van deze bezoeken krijgt Maia stiekem een stapel brieven in haar handen gedrukt door Yara. De brieven zijn van Izabela Aires Cabral, Maia’s overgrootmoeder en evenbeeld en vertellen een ontroerend verhaal. Deze brieven zijn de doorbraak in Maia’s zoektocht, waarbij ze steeds op de hulp kan rekenen van de knappe Braziliaanse schrijver, Floriano Quintelas.

Kan Maia ontdekken wie haar moeder is? En wordt ze door deze zoektocht sterker zodat haar angst niet meer haar leven bepaalt?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: De zeven zussen, ligt eigenlijk buiten mijn ‘normale’ leesvoer, maar af en toe moet elke vrouw ruimte maken voor dit soort romantische betoveringen. Lucinda Riley beheerst de kunst van het vertellen. Ze ontvoert je en neemt je mee naar een andere wereld. Het veelvuldig gebruik van Portugese uitdrukkingen draagt zeker bij tot dat gevoel. Het mooiste is dat ze je binnen die andere wereld, óók weer meeneemt naar een andere tijd. Door dit verhaal binnen het verhaal kom je er als lezer moeilijk uit los.

Ik moest altijd weer even landen in mijn eigen leven als ik het boek neerlegde.

Er zijn weinig personages, als je er rekening mee houdt dat het een vrij dik boek is. Elk personage wordt mooi vormgegeven en krijgt een eigen karakter mee. Er zit erg veel menselijkheid in dit boek. Daarmee bedoel ik dat er geen bad guy is, maar elk personage zijn goede en slechte kanten heeft. Dit zorgt wel voor een zoetsappige toon in het boek. Dat is iets waar ik doorgaans niet erg van hou, maar in deze context kan het prima.

Ik heb genoten van deze twee verhalen in één boek. Maia en Izabela zijn twee totaal verschillende vrouwen die elk met hun eigen demonen worstelen. De verhalen zijn prachtig met elkaar verweven en ik wenste dat er nooit een einde aan het boek kwam. Het verhaal van Izabela sprak mij het meeste aan. Ik ben benieuwd welke vrouw jullie harten heeft gestolen? Maia of Izabela? En zijn jullie net zo benieuwd als ik naar het verhaal van de volgende zus? Ik kan bijna niet wachten tot januari 2018…

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten