De waarheid

Recensie De waarheid, Melanie Raabe

Hoe weet je wat de waarheid is? En wil je dat wel weten?

De waarheid

| auteur: Melanie Raabe | uitgeverij: De Bezige Bij | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie De waarheid

Inhoud

Philipp Petersen, de man van Sarah, is al ruim 7 jaar vermist. Sarah is nu eindelijk zo ver dat ze haar leven weer op kan pakken en voorzichtig weer naar de toekomst durft te kijken. Ze heeft 7 jaar lang gewacht op haar man en nu is het tijd om verder te gaan. Maar juist op dat moment krijgt ze een telefoontje van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat haar man teruggevonden is en naar huis komt.

Sarah is door het dolle heen, intens gelukkig en enthousiast. Maar als hij dan uit het vliegtuig stapt is ze stomverbaasd. Dit is haar man helemaal niet! Hij lijkt op hem, jazeker, maar dit is hem echt niet! Hij is veel harder, veel afstandelijker en heeft een hele koude blik in zijn ogen. Vanaf dat moment gaat het verhaal in een stroomversnelling.

De gebeurtenissen volgen elkaar in een hoog tempo op. Wie is die man die zich Philipp Petersen noemt? Waarom is hij in haar leven gekomen? Sarah probeert uit alle macht manieren te vinden om te bewijzen dat dit haar man niet is. Maar ook hij maakt het haar niet makkelijk en bedreigt haar zelfs als ze naar de politie dreigt te stappen.

Sarah ontrafelt beetje bij beetje wat het geheim is wat deze man met zich meedraagt en waarom hij zich zo gedraagt zoals hij doet. Als dit zich dan eindelijk tot een ontknoping ontwikkelt, blijkt deze heel anders te zijn dan Sarah had verwacht.

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: De waarheid begon meteen heel erg spannend. Ik heb dit boek uiteindelijk in een dag uitgelezen want ik kon het gewoonweg niet meer wegleggen toen ik erin begonnen was. De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en het is echt spannend vanaf de eerste bladzijde. Je wil zo graag weten wie deze man is die zich Philipp noemt en hoe hij toch zoveel kan weten van hun leven.

Ik wilde alleen maar erachter komen wie hij was en wat hij van Sarah wilde. Maar de schrijfster heeft dit zo goed gedaan dat ik soms ook aan Sarah begon te twijfelen, is ze misschien toch gek geworden? Is het wel haar man maar ziet zij spoken? De karakters zijn zo goed en geloofwaardig opgebouwd dat ik me heel goed kon inleven, wat de spanning alleen maar heviger maakte.

Ik vond het erg leuk om te lezen omdat de scenes elkaar heel snel opvolgde zodat ik continu het gevoel had dat er iets heel cruciaals stond te gebeuren. Dit was vaak ook zo maar voor mij was het dan ook echt steeds weer een verrassing wat er gebeurde. Erg leuk om voor mijn neus te hebben zo’n boek, dat was voor mij ook alweer even geleden dat ik zo’n goed boek gelezen heb. Voor mijn gevoel is het qua spanning vergelijkbaar met de echte toppers uit de thrillerwereld en dan vooral de psychologische thrillers. De boeken die onder mijn huid kruipen. Dit is echt een must-read als je het mij vraagt!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten