De vrolijke verrijzenis van Arago

Recensie De vrolijke verrijzenis van Arago, Tomas Lieske

De vrolijke verrijzenis van Arago is een unieke en indrukwekkende roman met een ontroerend einde.

De vrolijke verrijzenis van Arago

| auteur: Tomas Lieske | uitgeverij: Querido | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie De vrolijke verrijzenis van Arago

Inhoud

De vijftienjarige Joys is door haar ouders meegesleept op vakantie. Als opstandige puber heeft ze daar totaal geen zin in. Ze zet zich dan ook op allerlei manier af tegen haar ouders. Zo gooit ze de schoenen van haar moeder uit de auto op het moment dat ze door de Italiaanse Dolomieten rijden. Ze zijn hierover nog aan het ruziën op het moment dat het helemaal mis gaat. In een bocht zit er opeens een prachtige jonge vos midden op de weg.

De vader van Joys wijkt uit maar een ongeluk is onvermijdelijk. Joys wordt uit de auto geslingerd en eindigt in de berm. Ze raakt in coma. Maar ondertussen staat ze ook op in een andere wereld waar ze een prachtige vriendschap sluit met de jonge vos die ook uit de dood lijkt op te staan. In haar droomwereld leeft Joys als Lise in de jaren ’20. Ze beleeft een prachtig avontuur waarin vriendschap, liefde en wetenschap centraal staan. Maar weet Joys ook in de echte wereld uit haar coma te ontwaken of zal ze voor altijd Lise blijven?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De vrolijke verrijzenis van Arago is een prachtige meeslepende roman. Liefde, vriendschap en familie staan centraal. Tomas Lieske heeft een erg prettige schrijfstijl. Hij weet vlot maar ook erg beeldend te schrijven. Ik kon me het hele avontuur van Joys voor me zien. Hij weet je helemaal mee te trekken in het verhaal. Ik kon dan ook niet stoppen met lezen.

Naast het prachtige avontuur dat Joys beleeft, heeft het verhaal me ook echt weten te raken. Ik was diep onder de indruk na dit verhaal. Er is ook geen enkel boek waar ik het mee zou kunnen vergelijken, het is uniek en prachtig. Het contrast tussen de wereld van Joys en Lise is zo groot dat je denkt dat Joys helemaal geen liefde heeft gekend maar er wel heel erg naar verlangde. In het leven van Lise staat iedereen voor elkaar klaar en ontstaan er zeer speciale vriendschappen.

De belangrijkste is natuurlijk die met Arago. De rode draad in Lise haar leven. Arago is net als haar opgestaan uit de dood en is een wonder voor Lise. De band tussen de twee wordt alleen maar sterker. Terwijl Joys steeds verder wegzakt komt Lise steeds meer tot leven tot een prachtig ontroerend einde van het verhaal. Deze roman is een aanrader als je ook open staat voor alternatieve denkwijzen. Doe je dat, dan zal dit boek je tot diep in je hart raken. 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten