de vondeling

Recensie, de vondeling, Madsen Madsen

Voor wie houdt van een boek met een glimlach is de vondeling zeker een aanrader! Het is een boek dat valt onder de noemer “doe eens gek met een verhaal

de vondeling

| auteur: Madsen Madsen | uitgeverij: Veltman B.V. | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie de vondeling

Inhoud

Patricia is sinds kort moeder van een zoontje, Tony. Elke dag loopt ze hetzelfde rondje door het Vondelpark. Op een middag haalt ze Tony uit de kinderwagen om samen een vlinder te bewonderen. Teruggekomen bij de kinderwagen ligt er opeens een ander kind in met een donkere huidskleur. Totaal overdonderd neemt ze het kindje mee. Aan zijn pols zit een plastic naambandje. Mokabe. Wat schetst haar verbazing, Mokabe is op dezelfde dag als Tony geboren en ook op hetzelfde tijdstip. In paniek belt ze haar vriend Peter op.

Al snel krijgt Peter een dreigmail waarin hij een grote som geld moet afstaan. Peter vermoed dat Mokabe zijn zoon kan zijn na een slippertje. De politie onderzoekt de zaak maar bemerkt al snel dat Peter en Patricia niet de waarheid vertellen over sommige gebeurtenissen. Patricia is helemaal weg van Mokabe en wil hem graag houden als zijn moeder niet gevonden wordt.

Na allerlei incidenten wordt duidelijk wie er achter de bedreigingen en ontvoering van Mokabe zit. Is de relatie van Patricia en Peter bestand tegen alle gebeurtenissen? Zal Mokabe weer terugkomen bij zijn moeder?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wat een apart boek is de vondeling. Het heeft de genre Literairy thriller gekregen wat genoeg zegt. Het verhaal is echt een vak apart en moet met een glimlach gelezen worden. Het staat bol van gebeurtenissen die geen toegevoegde waarde hebben voor het verhaal en de plank soms volledig mis slaan.

Wie houdt van een boek dat totaal anders is, zal genieten van de Vondeling. Verwacht geen echt verhaal maar lees het met de glimlach zoals de auteurs dit boek ook bedoeld hebben. Het boek heeft een leuk verrassend eind, maar is geen hoogstandje

Een leuke toevoeging is dat elk hoofdstuk met een titel van een songtekst begint. Het boek bevat ook nog een aantal hoofdstukken met “bloopers”.

Ik heb kunnen genieten van de vondeling. Juist de wijze van schrijven, het verhaal, en de gedachtegang van deze auteurs hebben het boek tot een apart staaltje werk gemaakt. Stiekem raad ik het boek aan bij lezers die wel van eens wat anders houden. Ik vermoed dat het bij diegene zeker een lach op het gezicht kan toveren.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten