De Vleermuisman

Recensie De Vleermuisman , Jo Nesbo

De vleermuisman, een thriller die daarnaast doorspekt is met interessante vertellingen van Aboriginals, echt eens wat anders!

De Vleermuisman

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: Cargo | paperback | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie De Vleermuisman

Inhoud

Deel 1 in de Harry Hole serie

Harry Hole uit Oslo, wordt naar Australië gestuurd om de politie daar te helpen bij een onderzoek naar de moord op Inger Holter, een Noorse actrice. Dit gebeurd net nadat hij zelf een vreselijk auto-ongeluk heeft gekregen samen met een collega van hem. Het auto-ongeluk heeft de nodige invloed op het leven van Harry, een enigszins destructief en redelijk complexe persoonlijkheid, zo blijkt gaandeweg het verhaal.

Is dit misschien wel de voornaamste reden dat Harry naar Sidney wordt gestuurd?

Harry wordt in Sidney bijgestaan door Andrew Kensington, een Aboriginal met een wat afwijkende werkwijze waar Harry het goed mee kan vinden en die hem tevens kennis laat maken met de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Australië.

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Harry Hole, de hoofdpersoon van meerdere boeken van Jo Nesbø, leer ik in de Vleermuisman heel langzaam kennen. Alsof hij aan mij wordt voorgesteld, ik al voel dat ik hem mag, maar hem nog niet echt kan doorgronden.

Gaandeweg het verhaal kom ik erachter dat hij ook zo zijn problemen heeft en zeker niet kan doorgaan voor de perfecte schoonzoon. Toch is Harry een persoon waar ik sympathie voor voel en intrigerend is. Dat de moordenaar moet worden opgepakt is natuurlijk ook in dit verhaal een gegeven.

Wat dit verhaal echter zeker anders maakt is dat het doorspekt is met stukjes geschiedenis van Australië en zijn oorspronkelijke bewoners. De mythische Aboriginal vertellingen vind ik erg interessant in dit verhaal en ondanks dat het zorgt dat de oplossing van de moord op de Noorse actrice wat stagneert vind ik dit geenszins storend. Mijn nieuwe vriend in spe ga ik snel verder leren kennen; op naar het volgende deel in de reeks!

 

Winactie De Vleermuisman

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De Vleermuisman wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 5 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten