Recensie de verzamelaar, Fiona Cummins

Fiona heeft de verzamelaar in een prachtige rol gegoten die te luguber is om over na te denken.

de verzamelaar| auteur: Fiona Cummins| uitgeverij: Ambo Anthos | paperback en e-book| recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie de verzamelaar

Inhoud

Erdman is getrouwd met Lilith en samen hebben ze een 6-jarig zoontje, Jakey. Helaas leidt hun zoon aan het stenen man syndroom. Hierdoor moet hij vaak naar het ziekenhuis. Juist dit maakt Jakey interessant voor de verzamelaar.

Maar wie is de verzamelaar? In het dagelijks leven werkt hij in het bottenmuseum die hij van zijn vader heeft overgenomen. Ondertussen is hij op zoek naar slachtoffers die passen bij zijn verzameling. Maar waarom wil hij zijn collectie uitbreiden?

Op slinkse wijze heeft hij al een aantal slachtoffers weten te verzamelen. Etta Fitzroy is belast met deze vermissingszaken en raakt verstrikt in een kat en muisspelletje waar Erdman, die ondertussen zijn baan is kwijtgeraakt, haar in helpt.

Hoe vindt de verzamelaar zijn jonge slachtoffers? Langzaamaan wordt duidelijk wie de verzamelaar is en waarom hij juist zijn oog heeft laten vallen op Jakey.

Eenmaal ontmaskerd geniet de verzamelaar van zijn spel met Etta Fitzroy en Erdman. Lukt het hun om Jakey uit handen te houden van de verzamelaar?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Wat een onderwerp zeg maar goed uitgewerkt! Het boek krijgt pas laat een hoger spanningsgehalte maar het verhaal is goed opgebouwd.

Fiona heeft de verzamelaar in een prachtige rol gegoten die te luguber is om over na te denken. De verzamelaar is een aanrader voor diegene die wel eens van wat anders houden. De cover is prachtig en 1 van de reden dat ik dit boek graag wilde lezen.

Ik zal dit boek en de auteur zeker aanraden. Een prettige schrijfwijze en goede opbouw van het verhaal maken dit boek bijna compleet. Als de spanning wat eerder in het verhaal was gekomen had ik dit boek nog hoger gewaardeerd. Wie weet wordt ik beloond in een volgende boek van haar.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten