De verlosser

Recensie De verlosser, Jo Nesbo

De verlosser speelt zich af in Oslo en rondom een huurmoordenaar met, letterlijk, verschillende gezichten.

De verlosser

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie De verlosser

Inhoud

Deel 6 van de Harry Hole serie.

In dit boek krijgt de stad Oslo te maken met een verlosser, een nieuwe leider. Op meerdere gebieden wordt de titel meermaals verklaard. Het is de tijd rond kerst, en de stad wordt opgeschrikt door twee moorden, allereerst wordt een junk gevonden in een container. Inspecteur Harry Hole moet deze familie het verschrikkelijke nieuws gaan brengen dat hun zoon overleden is. Deze zaak is snel opgelost en alleen een heel klein detail uit deze zaak zal belangrijk zijn in de rest van het verhaal.

Daarna wordt ook een belangrijk lid van het Leger des Heils doodgeschoten, in het openbaar. Harry Hole bijt zich samen met zijn team vast in deze moordzaken. Hij ontmoet Martine, een kwetsbare heilsoldate, en hun liefde bloeit voorzichtig op. Ondertussen wordt de zaak veel gecompliceerder. Vooral als blijkt dat er een huurmoordenaar bij betrokken is die meerdere gezichten heeft. Letterlijk, want hij kan zijn gezichtsspieren zo manipuleren dat hij er steeds anders uit ziet. Wie is deze man, en wat is zijn opdracht in het ijskoude Oslo?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Jo Nesbø schrijft met een intense spanning, een manier die ik nog niet veel eerder gezien heb. Een spanning die onder je huid kruipt en die je meeneemt naar Oslo in de gure winterkou.

Wie heeft deze huurmoordenaar ingehuurd en waarom? En wie moet er eigenlijk dood? Ik bleef steeds met deze vragen in mijn achterhoofd lezen en als ik dacht het antwoord te weten, werd ik toch weer op een ander spoor gezet. Dit zorgde er bij mij voor dat ik steeds dieper in het verhaal gezogen werd. Mensen blijken niet te zijn wie je in eerste instantie dacht dat ze waren en verhaallijnen liggen toch anders dan je verwacht had. Dit boek is met een unieke slimheid geschreven die het verhaal meerwaarde geeft en het spannend houd tot de laatste bladzijde, en daarna… want zelfs de epiloog heeft nog een verassing in petto!

Harry Hole heeft een plekje veroverd in mijn hart na het lezen van dit boek. Dat is heel bijzonder omdat ik eigenlijk helemaal niet van mensen houd die bij tegenslag naar de alcohol grijpen. Ik ben heel benieuwd naar de andere boeken van Jo Nesbø, zijn schrijfstijl spreekt me enorm aan vanwege de unieke manier van schrijven.

 

De uitgeverij stelt 1 paperback ter beschikking voor de winnaar van deze winactie.

Winactie De verlosser

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De verlosser wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten