geschiedenis

Recensie De verborgen geschiedenis van ons, Jessi Kirby

Wat als je na een ongeluk niet weet wat er is gebeurd? Kan je iemand vertrouwen? De verborgen geschiedenis van ons gaat hierover. Het tienermeisje Olivia raakt door een auto ongeluk 4 jaar haar geheugen kwijt.

De verborgen geschiedenis van ons

| auteur: Jessi Kirby | uitgeverij: Harper Collins | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De verborgen geschiedenis van ons

Inhoud

Olivia is een tienermeisje dat in het ziekenhuis wakker wordt. Ze blijkt een verkeersongeluk gehad te hebben waarbij ze in het water is terecht gekomen met de auto. Naast diverse lichamelijke verwondingen is ze haar geheugen gedurende zo’n 4 jaar kwijt. De enige mensen die ze herkent zijn haar ouders.

Al snel merkt ze dat haar familie haar uit de luwte wil houden en krijgt ze weinig antwoorden op haar vragen. Waarom is de pers bij het ziekenhuis? Wat is er nou echt gebeurd? Gevoelsmatig heeft Olivia het idee dat haar omgeving niet eerlijk is tegen haar maar klopt haar gevoel? Had ze een relatie? Waren haar vriendschappen zo als ze waren? Olivia leeft in een wirwar van angst, verdriet, radeloosheid en verwarring.

Olivia probeert, nadat ze thuis is gekomen, er het beste van te maken en haar leven op te pakken. Ze wil graag alleen zijn en merkt dat haar ouders in het begin erg beschermend zijn en het liefst bij haar zijn. Olivia bekijkt haar fotoalbums en gaat om met de mensen die haar vrienden zouden zijn volgens de verhalen.

Ze wil graag de jongen, Walker, die haar gered heeft ontmoeten maar zodra ze elkaar zien loopt hij bij haar weg. Waarom wil hij haar niet spreken?

Langzaamaan ontdekt Olivia dat niet iedereen in haar omgeving eerlijk is naar haar. Ze gaat op onderzoek uit en komt steeds verder achter de waarheid van haar ongeluk. Vragen die ze stelt worden niet of deels beantwoord. Wanneer ze een jongen tegenkomt en de omgeving denkt te herkennen komt Olivia steeds dichter bij de waarheid.

Wie spreekt de waarheid en wie niet? En waarom?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): De verborgen geschiedenis van ons is een heerlijke YA die fijn leest. Gedurende het lezen blijf je je maar afvragen waarom iedereen zo met Olivia bezig is en voel je dat niet iedereen eerlijk is. Ik had echt te doen met Olivia. 4 Jaar kwijt zijn van je leven en alleen je ouders herkennen.

Jessi Kirby schrijft met een vlotte pen en weet de lezer bij de les te houden. Het plot is zeer passend bij het verhaal. Ik had door waar het verhaal heen ging maar desondanks was het einde perfect.

De verborgen geschiedenis is een boek met een verhaal dat zomaar gebeurd kan zijn. Dit is voor de YA lezers die hiervan houden echt een ideaal boek om te lezen. De personages worden goed uitgewerkt.

Jessi Kirby heeft een heerlijk en compleet YA boek geschreven die ook door volwassenen prima gelezen kan worden. Het is geen uniek verhaal maar wel een die goed doordacht en uitgewerkt is.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten