De tien wensen van Lucy Harte

Recensie De tien wensen van Lucy Harte, Emma Heatherington

De tien wensen van Lucy Harte is een ontroerende, weldadige roman over een bijzonder hart.

De tien wensen van Lucy Harte

| auteur: Emma Heatherington | uitgeverij: HarperCollins | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie De tien wensen van Lucy Harte

Inhoud

Maggie O’Hara is een wrak na de breuk met haar man Jeff. Hij heeft haar verlaten voor een andere vrouw en dat valt Maggie erg zwaar. Haar beste vriendin, Flo, en haar ouders krijgen haar maar niet aan het verstand gebracht dat het leven doorgaat, dat het leven te kostbaar is om te verkwisten met dronken worden en jezelf wentelen in medelijden.

Het omslagpunt komt wanneer Maggie een brief ontvangt van Simon Harte, de broer van Lucy Harte. Lucy, wiens hart Maggie’s leven heeft gered door middel van orgaandonatie.

Simon wil Maggie ontmoeten. Hij wil zien naar wie het hart van zijn zusje gegaan is en hij wil haar een koektrommel gevuld met spulletjes van Lucy geven. Die koektrommel verandert Maggie’s leven want ze vindt erin een boekje met de titel ‘Dingen die ik wil doen wanneer ik later groot ben’. Maggie krijgt daarmee een kijkje in de niet-bestaande toekomst van Lucy en ze besluit de tien dromen die in het boekje staan zelf ten uitvoer te brengen. Als eerbetoon aan Lucy Harte en om voor haar een manier om een slechte periode af te sluiten en weer van het leven te gaan genieten. Ze heeft Lucy’s hart nu 17 jaar en dat betekent dat ze van elk moment moet genieten.

Lucy’s dromen laten Maggie weer inzien dat er zoveel meer is in het leven dan een man die je heeft bedrogen. Dat er zoveel moois is waar een mens van kan genieten, en dat familie en vrienden erg belangrijk zijn! Maggie reist naar haar broer in de Verenigde Staten en gaat in Frankrijk de hoogste brug ter wereld bezoeken. Zal ze al Lucy’s dromen kunnen waarmaken? En hoe zullen deze dromen Maggie’s leven veranderen?

Persoonlijke Leeservaring

Evy De Brabander (33): Orgaandonatie is een erg beladen onderwerp. Hoe verpak je dat in een feelgood roman zal je je afvragen? Precies zoals Emma Heatherington het heeft aangepakt in De tien wensen van Lucy Harte! Het verhaal is meeslepend. Ik had het boek in een paar dagen uit en ik had ook de hele tijd een knoop in mijn maag. Ergens in mijn achterhoofd sprak steeds een stemmetje dat me waarschuwde voor de emotionele impact die dit boek zou brengen. En toch kon het de tranen niet tegenhouden die onvermijdelijk kwamen tijdens het lezen.

Het hoofdpersonage Maggie is desondanks niet mijn favoriete hoofdpersonage aller tijden. Dat is natuurlijk jammer, want dit doet een klein beetje afbreuk aan de rest van het verhaal. Ik vind haar soms te naïef, te kortzichtig en daar irriteer ik me dan aan. Toch wordt het gevoel dat Maggie bij mij achterlaat, ruimschoots gecompenseerd door de vlotte schrijfstijl en het verhaal zelf. De situaties waar Maggie in terecht komt, worden zo mooi beschreven dat ik als lezer het gevoel had er zelf bij aanwezig te zijn. Het boek heeft een mooie opbouw die perfect past bij het verhaal. Het is een verhaal waar je jezelf als lezer in kan verliezen.

De tien wensen van Lucy Harte is hartverwarmend! Hou een doos tissues bij de hand en laat je meenemen door Heatherington op de bijzondere reis van Maggie (en Lucy). Ik wens jullie in ieder geval veel leesgenot en onthoud dat een keer goed huilen ook deugd kan doen! Gelukkig gaan in dit boek een lach en een traan mooi hand in hand!

 

Winactie De tien wensen van Lucy Harte

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten