De stem van de zee

Recensie De stem van de zee, Mara Li

De stem van de zee is het eerste deel in de trilogie De gave van de Selkie. Mara Li weet je in de stem van de zee mee te slepen in een ongekend mysterieus verhaal.

De stem van de zee

| auteur: Mara Li | uitgeverij: Dutch Venture Publishing | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie De stem van de zee

Inhoud

Nimue van de zee, zus van Arthur die zal komen, kind van Rona die ons kende, dochter van Sela die lange tijd verdwenen was… Waar zijn ze? Wat is er met Sela gebeurd? Waar is Rona? Dit zijn vragen waar het in de stem van de zee om draait.

Nimue groeit op in een dorp aan de zee. Samen met haar oma en broertje Arthur leven ze van de visserij. Haar vader heeft Nimue en Arthur dit geleerd maar helaas is hij een paar jaar geleden overleden op zee. Haar moeder Rona, kent Nimue slechts uit verhalen. Ze verdween toen Nimue zes jaar oud was en kan haar nauwelijks herinneren. Maar dan vind ze het dagboek van haar moeder. Hierin staan aanwijzingen waar haar moeder naartoe kan zijn gegaan. Ook al zijn er ook veel dingen die Nimue en Arthur niet begrijpen. Waar is Sela, hun oma van moeders kant, gebleven? En leeft hun oom Benji nog waarvan ze het bestaan niet eens wisten?

Als op een dag een allesverwoestende storm hun huis verwoest, waarbij hun oma omkomt, besluiten ze om naar Rona en Benji op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Plaag aan steeds meer mensen het leven kost, reizen Nimue en Arthur hun familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder. Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De stem van de zee is het eerste deel in de trilogie De gave van de Selkie. Mara Li weet je in de stem van de zee mee te slepen in een ongekend mysterieus verhaal. Ze heeft een schrijfstijl die ervoor zorgt dat je het boek niet weg wilt leggen. De hoofdstukken zijn goed ingedeeld en de zinnen prachtig samengesteld. Vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal. Het verhaal is een ware ontdekkingstocht van het leven van Nimue. Er blijken zoveel mysteries te zijn en alles blijkt met elkaar te maken te hebben. Fantasy is in dit verhaal zo goed verweven dat ik geloofde dat het allemaal echt gebeurd zou kunnen zijn. Het verhaal zit vol oude mythes die waarheid blijken te zijn.

De stem van de zee speelt zich af in de toekomst maar het lijkt door de vele verwijzingen naar legendes en de manier van leven van de personages zich meer af te spelen in het verleden. Het boek heeft mij aangezet tot het nadenken over hoe we met de aarde omgaan en geeft een mogelijk scenario van de gevolgen hiervan.

De schrijfster weet heel goed spanning af te wisselen met stukken waar familie en vriendschap een grote rol spelen. Hierdoor blijft er afwisseling in het verhaal zitten. Bovendien is het een origineel en vernieuwend verhaal waardoor het ook niet voorspelbaar is. Het boek eindigt in een verschrikkelijke cliffhanger waardoor ik niet kan wachten op deel 2!

 

Winactie De stem van de zee

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De stem van de zee wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 18 februari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten