De Sneeuwman

Recensie De Sneeuwman, Jo Nesbo

In de sneeuwman. De ene sneeuwpop draagt een sjaal van het slachtoffer, de andere een hoofd!

De Sneeuwman

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie De Sneeuwman

Inhoud

Deel 7 in de Harry Hole serie.

Harry Hole is de beste rechercheur op de afdeling Geweldsdelicten in Oslo. Veel van zijn collega’s vinden hem misschien verwaand en dat gevoel versterkt wanneer ze op zoek gaan naar de vermiste Birte Becker. Harry Hole denkt dat ze slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar, De Sneeuwman. Er stond namelijk een sneeuwpop in de tuin bij Birte op de avond van haar verdwijning. Een sneeuwpop die haar sjaal om had.

Als er kort daarna nog een sneeuwpop wordt gevonden die het hoofd draagt van een andere vermiste vrouw gaat ook de rest van het team geloven in een verband tussen deze twee zaken. Het blijkt dat er al jaren bij het vallen van de eerste sneeuw getrouwde vrouwen met kinderen vermist worden. Kan dit het werk zijn van 1 persoon? En wat verbindt al deze vrouwen dan?

Terwijl Harry Hole zijn eigen demonen probeert te bestrijden en hoogte probeert te krijgen van zijn nieuwe collega, Katrine Bratt, ontstaat er een ingewikkelde jacht op een sluwe dader. Een dader die een persoonlijk spel speelt met Harry? Of spelen er nog andere zaken mee? En blijft zijn eigen, geliefde, Rakel buiten schot? Er duiken steeds nieuwe verdachten op die stuk voor stuk hun eigen bijdrage hebben aan het geheel. Slaagt Harry Hole erin om het hoofd koel te houden in deze ijskoude thriller?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Dit zevende deel van de Harry Hole-serie was mijn eerste kennismaking met Jo Nesbø. Het is voor mijn gevoel ook het bekendste boek van hem, en met de verfilming die dit jaar in de bioscoop draait krijg je helemaal het hype-effect. Deze hype is wat mij betreft helemaal terecht. Ik heb van weinig boeken zo genoten als van dit boek.

Het is een klassieke detective, die alle elementen op een geweldige manier combineert tot een zeer smakelijk eindproduct. Harry Hole wordt goed uitgediept. De lezer leert hem kennen als een vakman die probeert zijn persoonlijke problemen weg te houden van zijn werk. Dat lukt hem de ene dag beter dan de andere, en dat maakt hem heel menselijk.

Ik kon me helemaal inleven in het personage en het verhaal bleef mede daardoor ook aan mij ‘kleven’. De plot zit gesofisticeerd in elkaar. Ik wou heel graag het mysterie van De Sneeuwman oplossen voor Harry dat deed…wat me niet is gelukt… En dat is ook een pluspunt van het boek. Als jullie dit boek nog niet hebben gelezen dan kan ik maar 1 ding zeggen…Haast je naar de boekhandel en zorg dat dit boek helemaal bovenaan op de stapel komt te liggen, want het is echt de moeite waard! Elke thriller-fan zal hier, in mijn ogen, van smullen.

Om met de woorden van Harry Hole te eindigen : ‘Kan jij de duisternis ook proeven?’

 

De uitgeverij heeft 1 paperback ter beschikking gesteld voor de winnaar van deze winactie.

Winactie De Sneeuwman

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De Sneeuwman wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten