De schim

Recensie De schim, Jo Nesbo

De schim. Deel 9 van de Harry Hole serie, heeft als belangrijkste kenmerken, liefde, corruptie en drugs.

De schim

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: De bezige bij | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie De schim

Inhoud

Deel 9 van de Harry Hole serie.

Harry Hole keert na 3 jaar in het buitenland terug naar Oslo, hij heeft de geruchten gehoord over de vermoorde drugsverslaafde Gusto Hansen, de veroordeelde voor die moord is een belangrijk persoon in Harry’s leven. Hij gelooft dan ook niet dat de verdachte die moord gepleegd heeft en gaat op onderzoek uit om de bewijzen tegen de verdachte te ontkrachten.

Harry komt er in zijn onderzoek achter dat er veel meer speelt dan alleen deze moord. Er is een hele oorlog gaande in de drugswereld, en de hoofdrolspeler, een man met de bijnaam Dubai is onvindbaar, een schim. Ook blijkt er in de politieke en bij de politie veel aan de hand, er is een mol actief, of misschien zelfs wel meerdere mollen, verraders en verklikkers die als schimmen door Oslo trekken en soms hun gezicht laten zien.

Harry wordt ook geconfronteerd met zijn schimmen uit het verleden, Jim Beam (alcohol) ligt ook meermaals op de loer, terwijl hij deze 3 jaar geleden toch echt afgezworen heeft. De grote liefde van Harry, Rakel, raakt weer zijn hart en de liefde voor haar zal ook altijd blijven.

Liefde, corruptie en drugs zijn de belangrijkste kenmerken van dit verhaal. Zou het Harry lukken om de échte moordenaar van Gusto Hansen te vinden? Lukt het Harry om ook Dubai te vinden en de oorlog in de stad te stoppen?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Ik heb ook nu weer enorm genoten van dit verhaal. Wat mij steeds opvalt is dat de emoties in de verhalen zo goed beschreven waren dat je ze gewoon ook echt voelde. Zelfs nu ik zoveel van deze serie gelezen heb, werd ik toch weer verrast door de plotwendingen, de plotselinge veranderingen in de verhaallijnen en de emoties die daarbij hoorden.

In dit boek las je ook weer met terugblikken, cursief gedrukte stukken die geschreven waren vanuit een jongen die gewond op de vloer lag en zijn leven overzag, dit was een mooie toevoeging in het verhaal vond ik. Het maakte je nog nieuwsgierig om te weten wie deze jongen was en waarom hij daar gewond op de grond lag. En vooral ook hoe het kwam dat hij daar lag.

Het was ook mooi om te lezen hoe Harry veranderd was in de 3 jaar dat hij weg is geweest. Maar ook hoe goed zijn karakter was beschreven. Ondanks dat Harry al 3 jaar nuchter was, is en blijft hij dezelfde persoon. Jo Nesbø heeft echt het talent om zijn personages echt te laten lijken, en ze zo’n stevige persoonlijkheid te geven dat het voor mij voelde of de personen uit dit boek gewoon bij mij om de hoek woonden. Zowel de personages die al de hele serie aanwezig zijn als de personages die alleen in dit boek voorkomen.

Het verhaal was ook nu weer heel goed opgebouwd, spanning van de eerste tot de laatste bladzijde. Het verassende, open einde maakt me heel nieuwsgierig naar een vervolg.

 

Winactie De schim

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De schim wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 10 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten