De roofvogel

Recensie De roofvogel, Martijn van der Kooij

De roofvogel is een bijzonder boek dat je niet zomaar even weglegt.

De roofvogel

| auteur: Martijn van der Kooij | uitgeverij: Droomvallei | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De roofvogel

Inhoud

Bilal Annoush, 29 jaar, is een zakenman die zijn mannetje wel staat. Op zijn 19de is hij met een toeristenvisum naar Nederland gekomen en weet precies wat hij wil. Bilal heeft lak aan zo’n beetje iedereen in zijn omgeving. Zijn 2 Franse poedels zijn zijn alles.

Het verhaal begint als zijn partner net is overleden. Echt lang rouwen doet Bilal niet, zijn minnaar is nu zijn partner en samen betrekken ze het huidige huis van Bilal. Bilal zet zijn werknemers onder grote druk omdat ze altijd druk zijn voor zijn succes. Niks komt ook maar echt vanuit Bilal. Gaat er iets fout dan kan hij altijd een werknemer de schuld geven.

Dan ontmoet Bilal in een hotellobby de talentvolle journalist Matthijs Kooijman. Al snel trekken ze meer met elkaar op. Is dit met een reden? Kennen ze elkaar wel echt? Wat is hun verborgen agenda? Desondanks spreken de mannen elkaar geregeld en gaan als vrienden met elkaar om.

Dan maken we een sprong in de tijd.

Bilal maakt zich op voor het premierschap en de beiden mannen ontmoeten elkaar weer. De verkiezingscampagne is voor de zestiger geen probleem en hij wil koste wat het kost minister-president worden. Ook nu weet hij mensen voor zijn karretje te spannen om zijn doel te bereiken.

Wat Bilal niet weet, is dat er mensen zijn die hij goed gekend heeft die hier anders over denken. Bilal is toch niet zo geliefd als hij zelf dacht. Na een bloedstollend einde laat iemand het leven. Is het Bilal of is het de journalist die het geheim van Bilal bekend heeft gemaakt?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): De roofvogel is een bijzonder boek om te lezen. Het is een fictief verhaal dat je tot nadenken zet. Het zou in grote lijnen echt kunnen gebeuren.

Bilal is een verschrikkelijke man die bij mij veel weerstand opriep. Een narcist op hoog niveau die geen greintje respect heeft voor zijn medemens. Ik moest echt wennen aan Bilals rol in dit verhaal. Toch leest De roofvogel als een trein. Het verhaal is goed opgebouwd en de climax is geweldig uitgewerkt. Ik dacht het te weten en toch zat ik er naast.

Martijn van der Kooij was voor mij tot nu toe een onbekende auteur. Hij weet wel wat schrijven is. De roofvogel is een boek van Nederlandse bodem die echt in de spotlight mag komen te staan wat mij betreft. De schrijfstijl is vlot en pak je snel weer op. Maar ik heb het boek weinig weggelegd. Het moest gewoon uit.

De roofvogel is een bijzonder geschreven verhaal dat gewoon gelezen moet worden. Ik hoop niet dat dit verhaal ooit werkelijkheid mag worden. Waar zullen we dan met ons kikkerlandje heen gaan?

 

Winactie De roofvogel

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je de roofvogel wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 maart middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten