De orde van de poortwachters

Recensie De orde van de poortwachters, Oli Veyn

De orde van de poortwachters is een urban fantasy roman die ons heeft laten genieten! Wat een goed boek zeg!

De orde van de poortwachters

| auteur: Oli Veyn | uitgeverij: Godijn publishing | paperback en E-book | recensent: Antoinette en Devika van Steeg |

Recensie De orde van de poortwachters

Inhoud

De orde van de poortwachters is het eerste deel van de Initiatie serie.

Nido wordt op school gepest doordat ze te dik is en ook nog eens rood haar heeft. Ze heeft op school maar 1 vriend. Wanneer ze tijdens een schoolreisje stiekem wegloopt om van de pestkoppen af te komen, komt ze bij een groepje stenen genaamd Stonehenge. Ze ziet daar een jongen vechten met een voor Nido onbekend soort monster.
Doordat ze dit gevecht heeft gezien, heeft dit grote gevolgen voor haar. Ze mist de bus en wordt meegenomen door gewapende mannen naar Berlijn.

De poortwachters is een nogal gewelddadige organisatie die de poorten naar deze dimensie beschermen zodat mensen of monsters niet naar binnen kunnen. Nido moet een verplicht opleidingsprogramma, genaamd BTD (Berlin Training Devision) binnen de poortwachters volgen. Deze opleiding zit vol met gevaren en beproevingen. Zal Nido het bewind van trainer Sert overleven?

Ondertussen raakt Nido steeds verder verstikt in de wereld van de poortwachters waarin de poorten gesloten blijven en sleutels een machtigere rol beheren dan wapens. Zal het Nido lukken om overeind te blijven in deze mysterieuze wereld?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41):  Ik had al veel gelezen over de orde van de poortwachters dus mijn verwachtingen lagen dit keer hoog.

Oli Veyn heeft mijn verwachtingen zeker getroffen. Ze weet hoe ze de pen moet bedienen en weet met een heerlijk tempo en schrijfwijze de lezer in het boek te trekken. Het boek begint rustig maar wanneer Nido eenmaal te maken krijgt met de poortwachters, wil je doorlezen.

De orde van de poortwachters is een heerlijk boek vol fantasy, liefde en vriendschap. Als het volgende deel net zo pakkend is dan kan ik weer genieten van een paar heerlijke leesuurtjes.

Devika(15): Wat is de orde van de poortwachters een leuk boek zeg! Ik moest wel erg wennen aan alle afkortingen. Dit leidde mij soms wat af van het verhaal.

Oli Veyn heeft het verhaal goed opgebouwd. Ik was echt onder de indruk van Nodi. Ze is geen standaard hoofdpersonage. Ik ervaar vaak dat het hoofdpersonage een ‘gewoon’ persoon is en dan wat meemaakt. Nido is totaal anders. Ze is stevig gebouwd, heeft rood haar en wordt gepest.

De orde van de poortwachters leest heerlijk weg. Ik heb echt genoten van het verhaal. Leuk dat het boek een serie is! Ik ga zeker meer lezen over Nido wanneer het volgende deel uitkomt.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten