De onderkoning van Indië

Recensie De onderkoning van Indië, Tomas Ross

De onderkoning van Indië gaat over de dekolonisatieperiode, rond 1947, van Indonesië na de Tweede Wereldoorlog. Het is een thriller die berust op feiten.

De onderkoning van Indië

| auteur: Tomas Ross | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie De onderkoning van Indië

Inhoud

Wanneer Ronnie Gunawan in de Republiek Indonesia op een complot stuit dat verstrekkende gevolgen kan hebben, volgt hij één van de spilfiguren, Henrie Meertens, terug naar Nederland. Ronnie’s vriend en voormalig geheim agent, Arnie Springer, is blij met zijn terugkomst en is ook zeer nieuwsgierig naar wat Ronnie ontdekt heeft. Wanneer Ronnie nooit bij Arnie aankomt wordt deze ongerust. Als Springer ontboden wordt bij vicepremier Drees en daar een bandopname te horen krijgt waardoor er nog meer vragen rijzen, besluit hij zelf verder op onderzoek uit te gaan.

Samen met Anke, een gemeenschappelijke vriendin van hem en Ronnie, probeert Arnie te achterhalen wat Ronnie ontdekt heeft en wat ze kunnen doen om de macht over Indonesië niet in handen van communisten te laten vallen. Met behulp van Ronnie’s foto’s en een paar adressen kunnen ze de link leggen tussen een paar personen die een sleutelrol lijken te spelen in het complot. Maar wie is de Onderkoning van Indië, waar iedereen het steeds over heeft? En kan Arnie dit ontdekken zonder zelf gevaar te lopen? Want de belangen zijn groot, en de spelers in het spel zijn erg machtig…

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Ik had nog nooit een boek van Tomas Ross gelezen en toen ik de kans kreeg om deze te recenseren was ik erg benieuwd! Crime is mijn genre, en ik wou graag kennismaken met deze bekende schrijver. Mijn verwachting vóór het lezen was, dat moet ik toegeven, dat het misschien geen al te makkelijk boek zou worden voor mij. Ik ben zelf geen geschiedenisexpert, en ik ben Belgische…dat maakt mijn kennis van dit stukje Nederlandse geschiedenis miniem (tot niet-bestaand).

Ik moest er even inkomen, maar ik heb me niet doodgestaard op de geschiedenisfeiten die ik niet kende, en gewoon genoten van het verhaal. De personages zijn deels fictief, deels echt. De waargebeurde feiten zitten verweven in een goed uitgedacht en gedetailleerd plot. Ik werd samen met Arnie Springer meegezogen in het wespennest van politiek, macht, overtuiging en geld. En net zoals Arnie snapte ik soms niet meer wie ook al weer wie aan het achtervolgen was!

Het verhaal wordt afwisselend vanuit Arnie, Ronnie en Henrie verteld. Bij Arnie wordt als enige in de ik-vorm geschreven, waardoor je er als lezer altijd aan wordt herinnerd dat hij het belangrijkste personage is.
Dit boek is perfect voor lezers die graag op een spannende manier over dit roerige stuk geschiedenis van Nederland willen leren. Ik heb er van genoten. De schitterende vertelkunst van Ross, gecombineerd met zijn uitstekende research, namen me mee naar een wereld die ik nog niet kende.

 

Winactie De onderkoning van Indië

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De onderkoning van Indië wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten