Recensie De Nedergrim 2, De Skyllers – Matthew Jobin

De Nedergrim 2, De skyllers

|auteur: Matthew Jobin|paperback en e-book|recensent: Inge Hogevonder|

Recensie De Nedergrim 2, De Skyllers

De Skyllers is het tweede boek in de serie de Nedergrim geschreven door Matthew Jobin. Het is een fantasyboek voor kinderen vanaf 12 jaar. Dit boek gaat verder waar deel 1 eindigde, het is daarom ook van belang om dat deel eerst gelezen te hebben.

Inhoud

Edmond, Tom en Katherine zijn terug van de strijd tegen de Nedergrim en hun leven staat op het punt om compleet te veranderen.

John Marchal besluit om Tom mee te nemen en op zoek te gaan naar legendarische Tristan om hem om hulp te vragen tegen de Nedergrim. Echter blijkt Tristan gevangen gezet door een machtsbeluste baron die een pact heeft gesloten met de Nedergrim! John Marchal wordt bij het kasteel van Tristan gevangen genomen door een stel monsterlijke wezens die de Nedergrim dienen, de Skyllers. Hierdoor staat Tom alleen in zijn strijd, gaat hij het redden?

Door het vertrek van haar vader wordt Katherine onder gezag van heer Alfrick geplaatst, die het vertrek van haar vader eigenlijk niet accepteert. Daarom wordt Katherine ingezet als dienstmeid op zijn kasteel waar ze zich natuurlijk absoluut niet prettig voelt.

Edmond is hard aan het studeren in zijn magie om de Nedergrim te kunnen verslaan en dan ontmoet hij Ellí, een leerling magiër. Edmond vertrouwd haar op haar woord en hoopt veel van haar te leren. Maar dan betrapt Katherine Ellí in gesprek met een kwade tovenares en vreest voor het leven van Edmond. En wat heeft Ellí te maken met de skyllers?

Kunnen Tom, Edmond en Katherine gescheiden van elkaar opnieuw de strijd winnen van de Nedergrim?

Persoonlijke mening

Inge: Dit tweede deel vind ik nog beter, dan de eerste, omdat er veel meer gebeurt en er nog meer spanning in zit. Het boek start net als deel 1 met een prachtige kaart waar ik veel gebruik van heb gemaakt om de route van Tom, Edmond en Katherine te volgen.

In het begin van het boek worden de vrienden gelijk al van elkaar gescheiden wat ik toen ik aan het lezen was erg jammer vond, want juist de vriendschap tussen de drie vond ik een toegevoegde waarde. Echter bleek het uiteindelijk het verhaal veel boeiender, omdat je eigenlijk drie verschillende verhalen leest, die aan het eind samen komen.

Prettig vond ik dat in dit deel de gruwelijkheden wat minder specifiek waren beschreven maar er toch veel spanning in zat.

Ik vond het boek weer erg fijn weglezen door de vlotte schrijfstijl, fijn lettertype en vooral korte hoofdstukken. Ik dacht iedere keer nog even één hoofdstuk en toen was ik al aan het einde! En wat voor einde, dit keer heeft het einde een enorme cliffhanger en kon ik maar niet begrijpen dat dit het einde was, ik wilde verder lezen! Helaas kan ik nog nergens vinden wanneer deel 3 komt dus zullen we nog een tijd in spanning blijven.

Degenen die deel 1 van de Nedergrim hebben verslonden, zullen dit deel zeker ook ‘moeten’ lezen!

 

Gerelateerd: Eerder schreef Inge al een recensie over deel 1 van De Nedergrim.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking met Gottmer kinderboeken.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten