De macht van het wonderwoud

Recensie De macht van het wonderwoud, Elizabeth Visser

De macht van het wonderwoud is een debuut dat de lezer door het boek laat vliegen!

De macht van het wonderwoud

| auteur: Elizabeth Visser | uitgeverij: Callenbach | hardcover | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie De macht van het wonderwoud

Inhoud

In het magische wonderwoud leven aan elke kant twee volken. Revan woont met zijn familie in het stadje ‘de schuilstad’ waar de koning Alaur de heer van de rovers wordt genoemd, terwijl Yvalana met haar familie in de stad van de Ershai woont.

In de stad van de Ershai is een moord op de koningin geweest! Iedereen weet dat ze vermoord is door een pijl in haar hart. Maar die pijl is niet van hun volk, het is van de Steenharten! Beiden volken staan al eeuwenlang tegenover elkaar en nu dreigt er weer een oorlog. De Ershai willen de 11e stormoorlog beginnen tegen de Steenharten.

In de stad van de Steenharten treffen Revan en zijn broer Kendor voorbereidingen om hun vader terug te halen. Hij zit is namelijk gevangen genomen in de stad Ershai omdat hij een smokkelaar is.

Terwijl de 2 broers met hun reis beginnen om hun vader te redden, wordt Yvalana ook in de gevangenis gegooid, samen met haar hele familie, de Ana-familie genaamd. Waarom moeten zij ook de gevangenis in?

Yvalana zit in hetzelfde cel als Eryna, dochter van Alaur en Doryne, de dochter van de aanstaande koning en koningin. Wanneer ze bevrijd worden besluiten ze met zijn drieën op reis te gaan naar de schuilstad.

Onderweg komen ze Revan en Kendor tegen. Gezamenlijk trekken ze verder om de vader bevrijden van Revan en Kendor.

Dan krijgen ze een verschrikkelijk bericht te horen. Als de 2 volken daadwerkelijk in oorlog raken, zal iedereen in een monster veranderen. Met zijn 5-en besluiten ze de 2 volken tegen te houden zodat de oorlog niet gaat plaats vinden. Zal het ze lukken om op tijd de oorlog tegen te gaan?

Wanneer ze ook nog verdwalen in het donker woud, waar nog nooit iemand levend uit is gekomen, raken de 5 verzeild in een spannend avontuur met duisterende geheimen waarbij vertrouwen en vriendschap belangrijk blijken te zijn om te overleven. Zullen ze het verschrikkelijk kwaad in het woud de kop in kunnen drukken als ze samenwerken?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): De cover was de reden dat Katinka aangaf De macht van het wonderwoud graag te willen lezen. Ik moet zeggen dat ik met plezier heb meegelezen. De cover oogt prachtig en de inhoud laat de lezer zeker ook niet in de steek. Elizabeth Visser heeft het boek geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar maar wordt ook onder de vlag van young adult geschaard. Ik kan mij hierin vinden. De jonge lezers moeten echt wel wat leeservaring hebben om het boek leuk te vinden, vind ik.

Het verhaal kent veel fantasy namen waarover je de tong breekt maar deze passen perfect bij het geheel. Een goede keuze om 2 volken te kiezen waarbij de kinderen een avontuur beleven. Het verhaal leent zich perfect voor een vervolgdeel. Ik ben benieuwd of deze er ook komt. Ik heb het boek met plezier gelezen. Elizabeth Visser komen we hopelijk nog vaker tegen in de toekomst. 

Katinka (13): Ik vond De macht van het wonderwoud een super leuk en spannend boek! In het begin moest ik even wennen aan de lange hoofdstukken. Al snel was ik eraan gewend en vond ik het juist leuk. Ik lees vaak het hoofstuk uit dus kon ik nog lekker even het hoofdstuk steeds aflezen en zo wat extra leestijd pakken.

Yvalana vond ik een hele mooie naam, en haar belevenissen waren super leuk! Leuk dat ze er dieren in hebben verwerkt! Zoals fijkjes en felders. Wat ik een grappig detail vind is dat uiteindelijk iedereen elkaar wel kent, zoals negenvingers en vader.

Compliment naar de auteur dat ze zo’n goed boek kan schrijven voor de eerste keer! Het boek was ook makkelijk te lezen voor mijn leeftijd! Dus zeker een aanrader voor jongens en meiden van mijn leeftijd.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten