de laatste adem

Recensie De laatste adem Marijke Verhoeven

De laatste adem is het vervolg op De beproeving. Toch is het los te lezen. Nina zou je vriendin kunnen zijn!

de laatste adem

| auteur: Marijke Verhoeven | uitgeverij: De Crime Compagnie | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De laatste adem

Inhoud

Op het Deense eiland Kenning is het hartje zomer als de inwoners opgeschrikt worden door een moord. Nina Jensen heeft haar handen vol om de gasten het naar hun zin te maken. Een tijdje geleden heeft Nina het tijdelijk overgenomen van haar vriendin en Nina verblijft in haar huis naast de verhuurde huisjes.

Nina droomt steeds vaker over vrouwen, ziet schimmen en bemerkt de kraaien op. Fiona, de geest van de Vikingvrouw, verschijnt steeds vaker in Nina haar omgeving. Hebben haar dromen te maken met de witte heksen die op het eiland verblijven? Waarom lijken de kraaien haar te waarschuwen? Nina spreekt geregeld 1 van de heksen, Benedict, en merkt dat ze meer connecties met elkaar hebben dan ze ooit had kunnen denken.

Dan verdwijnt er nog iemand van het eiland. Wat speelt er zich toch af op dit normaal zo rustige eiland? Waarom is de zoon van haar vriendin terug op het eiland en is hij beheerder van een camping geworden? Als zijn zus ook terug is gekeerd naar Kenning hebben ze wel veel interesse in het huis van hun moeder waar Nina nu woont.

Haar ex Torben, werkzaam bij de politie, is met een team op deze zaak gezet. Samen met zijn verloofde Lisbeth woont hij in 1 van de huisje bij Nina. Waarom gedraagt Lisbeth zich zo raar? Ondertussen verschijnen er ook weer oude bekenden uit Nederland op Kenning maar is dit wel zo onschuldig als het lijkt?

Nina raakt steeds verder verstrikt in een wirwar van emoties en ontdekt dat veel mensen in haar omgeving meer weten dan ze zeggen en doen. Als Nina een patroon ontdekt zet ze alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen. Zal het haar gaan lukken?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Marijke Verhoeven was voor mij een nog onbekende auteur. De laatste adem is het vervolg op De beproeving. Toch is de laatste adem los van deel 1 te lezen.

De schrijfwijze van Marijke is zeer prettig en ze weet het verhaal goed op te bouwen ondanks de vele personages die de revue passeren. Het verhaal en de onderlinge relaties zijn sterk en met een heerlijk tempo neemt Marijke je steeds dieper mee in de gebeurtenissen.

Ik ben benieuwd naar het vervolg op De laatste adem. Nina is een personage die nog genoeg kan beleven op Kenning dus een derde deel kan zeker niet uitblijven. Daarnaast is Marijke Verhoeven een auteur die zich echt tot de groep Nederlandse auteurs mag scharen. Haar boek heeft echt een goed spanningsgehalte en alle ingrediënten om de lezer vele uurtjes te laten verdiepen in een goed boek.

Winactie EPUB De laatste adem

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De laatste adem wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 29 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten