De komst van de koning

Recensie De komst van de koning, Mara Li

De komst van de koning is het prachtige, ontroerende slot van een geweldige trilogie.

De komst van de koning

| auteur: Mara Li | uitgeverij: Dutch Venture Publishing | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie De komst van de koning

Inhoud

De komst van de koning is het laatste deel in de trilogie De gave van de Selkie. Het is het vervolg op De roep van Avalon. Dit deel is niet los te lezen.

Nimue is eindelijk omringd door haar geliefden op het eiland Avalon waar ze dacht thuis te zijn. Maar toch is het niet wat ze had gehoopt. Ze heeft haar moeder terug maar Arthur is vertrokken naar de andere wereld, Katell is ontdroomd en ze is zwanger. De roep om terug te gaan naar het vaste land is groot. Ze besluit dan ook om terug te keren op zoek naar de vader van haar kind. Voor Arthur kan ze op dit moment toch niets betekenen. Maar als Nimue terug komt in Camlann blijkt er veel veranderd te zijn.

De zwarte plaag heeft zich verder verspreid.

Breizh zet zich af tegen Centraal-Europa en binnen de Asklepios Congregatie is verdeeldheid ontstaan. Als Nimue uiteindelijk Will terug vindt en hij haar terug brengt naar Gwennec staat de wereld van Nimue op zijn kop. Gwennec is het toevluchtsoord geworden van iedereen die op de vlucht is voor de zwarte plaag maar nergens meer terecht kan. Het is één grote chaos. Yannick en de andere bewoners van Gwennec doen wat ze kunnen om de mensen te helpen. Kan Nimue nieuwe antwoorden brengen? Hoe reageert Wolf als hij erachter komt dat hij vader wordt? En wat voor avonturen zal Nimue nog moeten overwinnen totdat ze eindelijk rust krijgt?

Ondertussen beleeft Arthur in de andere wereld zijn eigen avontuur. Hij weet niet meer wie hij is maar wel dat hij een doel heeft. De Visserkoning redden. Hij wordt geholpen door Goudglans, een ontdroomde ziel. Op hun avontuur sluiten steeds meer ontdroomden zich bij hun aan. Weet Arthur de Visserkoning te bereiken en te redden? En kunnen ze allemaal uit de klauwen van de jager blijven? Zal Arthur zich ooit nog herinneren wie hij was? En zal hij Nimue ooit nog terug zien?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De komst van de koning is het laatste deel in de trilogie De gave van de Selkie. Na het geweldige tweede deel waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Deze zijn gedeeltelijk waar gemaakt. Het tweede deel zat vol spanning en avontuur. Helaas weet de schrijfster dat in het eerste deel van het boek niet vast te houden. Het verhaal komt langzaam op gang en kabbelt maar een beetje door. Er gebeurt weinig en er zijn niet veel plot twists of verrassingen.

Tot het moment dat Nimue aan boord van de Sterrenwind stapt, dan slaat het verhaal om. Vanaf daar zat ik weer helemaal in het verhaal en heb ik het in een ruk uitgelezen. Er zit weer tempo in het verhaal. Er gebeuren spannende en onverwachte dingen. Ook vielen er bij mij steeds meer puzzelstukjes in elkaar waardoor het verhaal meer een geheel werd.

Het einde is echt prachtig en ontroerend. Heel mooi hoe de schrijfster aan het einde van De komst van de koning ook alles van de hele trilogie op zijn plaats laat vallen. Al met al is het een trilogie waar ik van heb genoten en die ik ook iedereen zal aanraden. Ik zal Nimue en Arthur gaan missen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten