de ijsvogel

Recensie De ijsvogel, Lineke Breukel

De ijsvogel is een uniek geschreven boek met coauteurs die ieder hun invloeden hebben mogen toevoegen!

de ijsvogel| auteur: Lineke Breukel | uitgeverij: Village | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De ijsvogel

Inhoud

Joey woont in de weekenden bij zijn vader op Texel en doordeweeks bij zijn moeder in Den Helder die bij de politie werkt. Joey vindt bij toeval een pistool op een bankje, de ijsvogel genaamd. Wat hij alleen niet weet is dat dit pistool al een hele geschiedenis kent en in staat is om mensen te beïnvloeden. Wie weet er af van het experiment dat is ontstaan in de tweede wereldoorlog?

Al snel raken zowel Joey als zijn schoolgenoot Vera in de ban van dit pistool. Als zijn moeder ontdekt waar Joey mee in aanraking is gekomen, beginnen al haar alarmbellen te rinkelen.

Er ontstaat een kat en muis spel met de mensen die achter het experiment zitten, Joey en Vera en de politie, waar zijn moeder al jaren nauw bij dit onderzoek betrokken is. Zal het ze lukken om de mensen achter de ijsvogel te ontmaskeren? Zal er nu eindelijk gerechtigheid komen.

Na een spectaculaire achtervolging door Den Helder en over de wateren, wordt het steeds meer duidelijk wat er nu echt speelt met de ijsvogel? Zal het gaan lukken om de ijsvogel zijn krachten te ontnemen? Worden alle mensen ontmaskerd?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: De ijsvogel is een uniek geschreven boek door Lineke met een aantal gastschrijvers. Het boek is echt een boek an sich. Het is enerzijds vol fantasie geschreven en anderzijds vertelt het heel precies de omgeving van Den Helder. Voor mensen die hier bekend zijn zal het boek erg herkenbaar zijn.

Het boek leest vrij makkelijk weg, al merk je wel dat het door verschillende mensen geschreven is. Taalkundig is het niet altijd even sterk. Het idee om het boek met fans te schrijven maakt dit meer dan goed.

De ijsvogel is een boek met verschillende items waar een ieder wel van houdt. Fantasie, spanning, herkenbare omgeving en sterke personages. Het is een boek dat lekker leest voor tussendoor. Het is geen hoogvlieger maar de wijze waarop het boek bedacht en geschreven is, vind ik uniek.

 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme 1 exemplaar van de ijsvogel ter beschikking stellen voor deze winactie.

Winactie de ijsvogel

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De ijsvogel wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 17 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten