Happyness Goeroe

Recensie De happiness goeroe, Jette Schröder

De happiness goeroe is een heerlijk boek met een leuk verhaal dat de lezer heerlijk laat geniet van de avonturen van Iris.

Happyness Goeroe

| auteur: Jette Schröder | uitgeverij: Harper Collins | hardcover en E-book | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie De happiness goeroe

Inhoud

Wanneer een goede vriendin van Iris, Tamara, met het handen in het haar zit omdat ze op korte termijn een waarzegster zoekt op een groot feest, trekt Iris de stoute schoenen aan. Natuurlijk is ze geen waarzegster en om niet door de mand te vallen gaat ze zich helemaal verdiepen in spirituele teksten en mantra’s. Ze wil het natuurlijk wel goed doen op zo’n groot feest!

Iris is zelf bijna aan het eind van haar stage waarin ze al haar geld heeft gestopt en kan het geld wel goed gebruiken. Ook bij haar baas heeft ze haar gezicht al een tijdje niet laten zien dus of hij haar terug wil? Een perfecte kans voor Iris om een zakcentje bij te verdienen op dit feest.

Iris wilt niet dat iedereen haar echte naam weet dus neemt ze een artiestennaam aan, Vlinder. Op het feest heeft Iris zo’n groot succes dat ze besluit door te gaan. De mensen zijn allemaal enthousiast over haar inzet dat de motivatie groot is. Iris begint met vloggen en ze begint daarnaast ook een blog. Als ze ook een webshop begint, komen er direct veel bestellingen binnen. Wat begon als een zakcentje is uitgelopen tot een leuke vetpot.

Ondertussen wordt haar onderbuurman een beetje chagrijnig van al die pakketten die bij Iris worden bezorgd. Dat levert natuurlijk problemen op!

Inmiddels is het contact met Iris en haar vriendinnen een beetje aan het vergaan… Iris geeft alleen maar aandacht aan haar fans. Ook haar studie en stage gaan onder haar succes lijden! Zal het goed komen met Iris haar succes? En krijgt ze haar vriendinnen weer terug?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): De cover is er echt een om van te genieten. Wat een vrolijkheid zeg! Deze alleen al geeft de lezer een genietmomentje voordat je het boek open slaat.

Jette Schröder heeft een met De happiness goeroe een leuk, vlot boek geschreven dat voor vele herkenbaar is. Wat zou ik zelf gedaan hebben als ik naief was en zo een zakcentje kon verdienen? Hierin zit de kracht van het verhaal. Het is herkenbaar en leest ook nog eens vlot weg.

Ik kan niet anders zeggen dan dat De happiness goeroe een aanrader is voor de lezers die houden van een boek dat makkelijk wegleest. Toch leg je het makkelijk weg en pak je het weer makkelijk op.

Het valt onder het genre young adult maar een feelgood komt zeker ook in de richting. Ik heb genoten van een paar heerlijke uurtjes lezen en zal de cover niet snel vergeten. 

Katinka (13): In het begin snapte ik de verhaallijn niet helemaal. Ik heb het boek toen even weggelegd en ben de volgende dag opnieuw begonnen. Dit was echt een goed idee want het boek is zooo leuk en grappig! 

Aan het eind van het verhaal gebeurde er nog iets onverwachts wat ik niet had zien aankomen! Hoe Iris hiermee omging herken ik in mezelf. Ik ben zelf net zo typetje als Iris dus dat vond ik natuurlijk super leuk! Dat Iris ook grappig omgaat met de nukken van haar onderbuurman, was echt top. 

Ik heb hier zo om moeten lachen, hihi. Ik heb nog niet eerder wat gelezen van Jette Schröder maar ik zag dat ze meer boeken heeft geschreven. Daarom hoop ik dat ze vaker zulke leuke en vrolijke boeken zal gaan schrijven.

 

 

Winactie De happiness goeroe

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten