De greppel

Recensie De greppel, Herman Koch

Fans van Herman Koch opgelet! De greppel neemt je opnieuw mee in zijn bekende schrijfstijl en laat je volop genieten!

De greppel

| auteur: Herman Koch| uitgeverij: Ambo/Anthos BV | hardcover en e-book | recensent: Leen Lodewyckx |

Recensie De greppel

Inhoud

Robert is burgemeester van Amsterdam. Een goede, rechtschapen, zachte burgemeester waar iedereen dol op is. Op een feestje ziet hij zijn vrouw lachen met de saaie, groene, humorloze wethouder Maarten Van Hoogstraten. Als hij ze zo gadeslaat, verdenkt hij de twee van een affaire. Vanaf dat moment let Robert op elk detail, hij houdt zijn vrouw in de gaten, kijkt of ze anders doet dan anders en probeert ondertussen zijn job als burgemeester naar behoren te doen. Daarnaast zijn er nog andere problemen die de kop opsteken. Zijn vader deelt mee dat hij en zijn moeder samen een einde gaan maken aan hun leven. En Bernhard, zijn goede vriend, vertelt hem een geheim. Daarnaast vermoedt een journaliste dat hij diegene is die op een foto tijdens een betoging een politieagent met een baksteen neerslaat. Is dit Robert?

Persoonlijke Leeservaring

Leen: Zelf ben ik fan van Herman Koch. Ik hou van de manier waarop het verhaal rustig voort kabbelt en de schrijver steeds een beetje afwijkt van het verhaal, maar net niet te veel. Zelf vind ik dat afdwalen wel fijn, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar evenveel van geniet.

Ik vond ook het mysterieuze rond de vrouw van het hoofdpersonage en zijn dochter wel iets hebben. Je mag niet alles van hen weten en dat maakt hen net zo interessant.

Sommige onderwerpen hoefden voor mij niet aangekaart te worden, zoals het milieu, de politiek,.. maar zijn wel relevant voor het verhaal.

Daarnaast is het een heel menselijk verhaal. Je gaat jezelf ook afvragen: wat zou ik doen in zijn situatie? Wat als het mij zou overkomen?

Namens de uitgeverij mogen we een exemplaar van De greppel met een winactie weggeven aan een liefhebber. Ben jij een liefhebber van Herman Koch? Of ken je een dierbare die je heel blij zou maken met dit boek? Doe gerust mee!

Winactie De greppel gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘De greppel’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 5 maart middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten