De geheime vrouw

Recensie De geheime vrouw, Gill Paul

Inge: De geheime vrouw kan ik maar met één woord omschrijven: Wauw!

Wat mij betreft is dit het beste boek van 2017.

De geheime vrouw

| auteur:  Gill Paul | uitgeverij:  AW Bruna | paperback & ebook | recensent:  Inge Hogevonder |

Recensie De geheime vrouw

Inhoud

Kitty Fisher heeft een oude blokhut geërfd van haar overgrootvader Dmitri. Dit heeft haar erg verrast aangezien ze nooit van hem heeft gehoord. Na een schokkende gebeurtenis in haar leven besluit ze haar spullen te pakken en van Londen naar de VS te vertrekken. Hier zoekt ze de blokhut op en daarmee ook het verleden van haar onbekende overgrootvader. Het blijkt dat haar grootvader een groot geheim heeft meegedragen tijdens zijn leven.

Dmitri is opgegroeid in Rusland. Hij maakte deel uit van het Russische leger maar raakt ernstig gewond. Op het moment dat hij in het ziekenhuis ligt, leert hij Groothertogin Tatjana Romanov kennen, die op dat moment helpt als verpleegster. Dmitri en Tatjana worden verliefd. Echter heerst er grote onrust in Rusland. De toekomst van Tsaar Nicolaas II en de rest van het Romanov gezin is erg onzeker.

De liefde en de levens van Dmitri en Tatjana komen dan ook in gevaar op het moment dat de gebeurtenissen een catastrofale wending nemen.

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Dit boek kan ik maar met één woord omschrijven: Wauw! Wat mij betreft is dit het beste boek van 2017.

Het is prachtig geschreven en vanaf de eerste bladzijde wordt je meegesleept in het verhaal.

Gill Paul weet heel mooi de overgang te beschrijven tussen 2016 en 1914. Langzaam leer je steeds meer over het liefdesverhaal van Dmitri en Tatjana. De personages zijn erg goed uitgewerkt en zo omschreven dat je je erg goed kunt inleven.

Als je eenmaal in dit boek begint is het niet meer weg te leggen. De afwisseling tussen spanning, liefde en nieuwe ontdekkingen is zo goed in verhouding dat je op het puntje op je stoel blijft zitten en overweldigd wordt door verschillende emoties. Aan het eind heb ik zelfs wat traantjes gelaten.

Het historische dankwoord aan het einde van het boek is een goede toevoeging. Zo heb je een goed beeld van wat fictie is en wat gebaseerd is op realiteit. Ook de vraag die de schrijfster hierin toevoegt hield mij nog wel even bezig: ‘Stel dat dat niet zo was’. Stel nou dat de geschiedenis niet zo zou zijn verlopen, maar dat het verhaal uit het boek realiteit zou zijn. ‘Zou dat niet geweldig zijn?’.  Na het lezen van dit boek hoop je dat het waar kan zijn, want dat zou echt geweldig zijn.

Een aanrader!

Barbara: Ondanks de vele hiaten die Inge bewust heeft gelaten in de details van haar beschrijving van De geheime vrouw, ‘lijkt’ het ons een boek dat velen willen gaan lezen. Inge’s enthousiasme en sterke verkondiging dat dit ‘haar boek’ van 2017 is, zal vast niet onopgemerkt blijven! Het is immers pas eind juni en dus nog een half jaar te gaan. Toch ken ik Inge goed genoeg, om te weten dat ze dit niet zomaar zal neerschrijven, dus ik ben meteen nieuwsgierig, door die ene zin. Jij ook?

Namens de uitgeverij mag Onlybyme 3 exemplaren van De geheime vrouw weggeven met een winactie. Gaat dit boek bij jou nu ook op je leeslijst? Ben jij nieuwsgierig geworden n.a.v. Inge’s recensie? Doe gerust mee en veel geluk toegewenst met winnen!

Winactie De geheime vrouw

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 9 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten