Recensie De elfenboom, Jacob Vis

De Elfenboom is echt een boek voor jongeren vanaf 11 jaar en volwassenen die houden van fantasy en sprookjesverhalen.

De elfenboom

| auteur: Jacob Vis | illustrator: Marie-Louise Hooymans | uitgeverij: Ellessy | Paperback | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie De elfenboom

Inhoud

Als de boswachterdochter Anna Katharina, Kat genoemd, op een dag in het bos loopt, hoort ze iemand schreeuwen. Ze kijkt rond en vindt een elf in het bos genaamd Ildur. Hij zit vast en kan geen kant op.

Ildur is op zoek naar een Elfenboom, die voor hem en zijn elfenfamilie een belangrijke boom is. Hij geeft aan op zoek naar iemand te zijn die kan helpen deze te vinden in de wirwar van bomen. Hij weet dat het een eik moet zijn maar waarom zijn er zoveel eiken? Kijk eens hoe groot het bos is!

Kat zegt tegen Ildur dat ze een boswachterdochter is en Ildur besluit Kat mee te nemen naar Elfenland. Kat weet niet wat ze ziet. Wat is het hier mooi! Al snel krijgt ze bij binnenkomst elfenvleugels aangemeten zodat Kat ook kan vliegen.

Kat krijgt een spoedcursus vliegen, zodat ze mee kan op avontuur met Ildur. Zij kent het bos als de beste. Kat wordt vriendelijk ontvangen door de koning en koningin, Ildurs ouders. Zodra ze het vliegen onder de knie heeft gaan ze gelijk op avontuur.

Al snel ontmoeten ze de gevleugelde rat Gajus Rattus, ook wel Rat genoemd. Zijn missie is om de weerwolf te verslaan. Lara de weerwolf wil namelijk het rattenvolk uitroeien. Dit kan hij natuurlijk niet toestaan. Vanaf nu gaat Gajus Rattus overal mee naartoe waar Ildur en Kat heengaan.

Op een dag vinden ze daadwerkelijk de weerwolf Lara. Ze is op zoek naar een leefgebied met genoeg eten voor de hele roedel. Samen maken ze een hoop avonturen mee maar zullen ze de elfenboom nog vinden? Er worden bomen gekapt maar toch niet de elfenboom?

Wanneer ze besluiten dat Kat naar de mensenwereld terug moet keren om duidelijk te maken waarom de elfenboom zo belangrijk is, ligt het lot in Kats handen. Zal de elfenboom bewaard mogen blijven?

dec 17 Only 240 e1516610015102dec 17 Only 241 e1516610043540dec 17 Only 245 e1516610097658dec 17 Only 246 e1516610129151

Persoonlijke Beleving

Katinka(12): De elfenboom vond ik echt en superleuk boek. Het boek leest makkelijk voor mijn leeftijd. Ik snapte het verhaal en is goed opgebouwd. Af en toe zag ik echt even voor mij wat Kat en Ildur allemaal meemaakte.

Ik vind het een pluspunt dat Jacob Vis zoveel verschillende dieren en wezens heeft gebruikt. Hierdoor gebeurde er best veel in het verhaal. Ik denk namelijk dat anders de elfenboom een stuk saaier was geweest. Ook vind ik de elfenboom echt een aanrader voor mijn leeftijdsgroep. De opbouw van het verhaal, wat ze meemaken en alle personages maken het boek echt een lekker en goed leesboek. Ik begreep van mijn moeder dat Jacob Vis meer boeken heeft geschreven. Ik ga, denk ik, nog wel meer boeken van hem lezen als ik ouder ben. Dat zijn namelijk volwassen boeken.

Antoinette(40): Ik ben zelf geen fan van fantasy en sprookjesboeken maar de elfenboom is een leuk boekje om tussendoor te lezen. De gebeurtenissen worden goed opgebouwd en het verhaal blijft snelheid en spanning houden. Ik mis dit vaak bij dit genre.

Jacob Vis was voor mij een onbekende auteur maar heeft een vlotte pen die de lezer bij het verhaal weet te houden. Ik zag dat er al veel boeken verschenen zijn van Jacob Vis. Dit is een totaal andere genre en gericht op volwassenen. Ik hoop nog eens een boek van hem te mogen lezen.

De elfenboom is goed leesbaar voor kinderen vanaf een jaar of 11 maar ook zeker voor volwassenen een leuk boek mits je van fantasy/sprookjes verhalen houdt. De bloederige scenes zijn soms wel wat over de top voor de jonge lezers. Dit is het enige minpunt dat ik kan vinden voor deze doelgroep.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten