juf
|

Recensie De eigenzinnige juffouw Ellison, Carolyn Miller

De eigenzinnige juffrouw Ellison is deel 1 met Lavinia in de hoofdrol. Hoe eigenzinnig is ze echt?

juf

| auteur: Carolyn Miller | uitgeverij: Voorhoeve | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De eigenzinnige juffrouw Miller

Inhoud

Juni 1813. Nicholas komt, als jonge graaf in Glouchester wonen. Zijn voorgangers zijn overleden en in de lijn is hij de opvolger. Al snel ontmoet hij de mensen in Glouchester, waaronder ook Lavinia Ellisson. Samen met haar vader, die dominee is, en tante Patience wonen ze al jaren in het dorp. Lavinia`s moeder is overleden toe ze klein was bij een noodlottig ongeval.

De verschillen in stand zorgen voor vooroordelen, waardoor het contact tussen Nicholas en Lavinia stroef verlopen. Hij dient als graaf te zorgen voor onder andere goede huisvesting voor de inwoners, Lavinia helpt de arme bevolking en komt dagelijks schrijnende toestanden te zien. De baljuw van Nicholas heeft zo zijn eigen manier om de arme bevolking te helpen, waar Nicholas pas laat achter komt.

Ondertussen draaien Nicholas en Lavinia om elkaar heen. Ze vinden elkaar leuk, maar het is onmogelijk door de klasse verschillen. Wanneer Lavinia ziek wordt, waardoor armen overlijden, neemt Nicholas haar in zijn huis, nadat hij haar gevonden heeft. Het is zeer besmettelijk waardoor ze niet naar huis kan voor een tijd. Ze leren elkaar zo wel beter kennen.

Dan komt Lavinia achter een groot familiegeheim. Waarom heeft ze dit nooit eerder geweten? Dit zet haar leven in een ander daglicht. Samen met haar tante vertrekt ze naar Londen, waar ze Nicholas wederom ontmoet.

Zal de liefde nu wel mogelijk zijn? Hoe kijkt de omgeving aan tegen het familiegeheim?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): De eigenzinnige juffrouw Elisson is een christelijke historische roman die beeldend geschreven is. Als lezer waan je je in de beginjaren 1800. De schrijfstijl past bij een historische roman, heerlijk wegdromen in het verleden.

Carolyn Miller heeft met dit boek het eerste deel geschreven. Er komt een vervolg op. Ik ben benieuwd hoe het leven van Laninia er in dat deel komt uit te zien. De titel vond ik voor het lezen veroordelend overkomen. Nadat ik het boek uit had, kon ik niet anders dan concluderen dat hij past bij de inhoud.

Het verhaal is er wel een om door te zetten. Het komt langzaam op gang, maar zodra je de personages hebt ontmoet, leest het lekker weg. Er zitten nog veel openingen is die in de volgende delen verder uitgewerkt kunnen worden. Ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen straks.

 

Recensies van andere historische romans:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten