De eerste wereld

Recensie De eerste wereld, Marc Lommert

Inge: Wat een prachtig boek! Marc Lommert neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op avontuur in een prachtige zelfverzonnen wereld. Het doet een beetje denken aan Lord of the Rings. Ik vind het in ieder geval net zo goed!

De eerste wereld

| auteur: Marc Lommert | uitgeverij: Godijn publishing | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie De eerste wereld

De eerste Wereld is het eerste boek uit de trilogie Drie Werelden. Deel 1 werd in een gelimiteerde uitgave in eigen beheer gepubliceerd in december 2014. Het boek is een succes en daarom dit najaar 2016 heruitgegeven. Het grote voorbeeld van de auteur is Tolkien, wat je begrijpt als je zijn boeken leest.

Inhoud

Eroc en Tarú wonen in het dorp Eyum. Een rustig dorp in het midden van het berggebied de Gevallen Rotsen. Er gebeurt eigenlijk nooit iets en Eroc en Tarú trekken er dan ook regelmatig op uit om de berg Neguh te beklimmen. Maar op een dag zien ze iets speciaals: er ligt iets dat ze nog nooit eerder hebben gezien.

Het lijkt een glazen bol, maar het lijkt ook te leven van binnen. Ze nemen de bol mee en laten deze zien aan de smid, tevens dorpsleider. Hij herkent het direct als een Sáyaddin, een schat van de alchemisten boordevol magie. De smid legt de jongens uit wat ze eigenlijk hebben gevonden.

Er zijn maar drie Sáyaddin en elke bezit één van de kunsten: de Hoofdkunst, de Zonnekunst en de Levenskunst. Niemand weet waar de Sáyaddin zich bevinden. De alchemisten hebben ze goed verstopt omdat ze zo machtig zijn en gevaarlijk in verkeerde handen. Dat is ook de reden waarom het heel bijzonder is dat er één in het openbaar verschijnt en vooral heel erg gevaarlijk!

Kwaadwillenden zullen namelijk ontdekken dat de bol niet meer verstopt is en aanvoelen waar hij is. Daarom stuurt de smid Eroc en Tarú op avontuur, ze moeten de Sáyaddin veilig naar de hoofdstad zien te brengen. Niemand zal namelijk verwachten dat zo’n belangrijke schat in handen is van twee jonge jongens.

Halsoverkop verlaten ze het dorp en stortten zich in het avontuur. Ze zullen onderweg vrienden maken en vijanden tegenkomen. Kunnen ze de schat in veiligheid brengen? Weet de schim uit het Zwarte Woud de jongens te vinden? En kunnen ze wel iemand anders vertrouwen dan elkaar?

Persoonlijke beleving

Inge: Wat een prachtig boek! Marc Lommert neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op avontuur in een prachtige zelfverzonnen wereld. Het doet een beetje denken aan Lord of the Rings. Ik vind het in ieder geval net zo goed!

Het boek begint met twee prachtige kaarten van het land zodat je het avontuur van Eroc en Tarú kunt volgen. Ik vind dit altijd een pluspunt in boeken. Het verhaal begint met een proloog, waardoor ik gelijk wilde weten wat er precies gebeurd was met de Sáyaddin. Vervolgens komt er een hoofdstuk geschreven uit de Schim, dit is de vijand uit het boek. Deze hoofdstukken, en ook zijn gedachten tussendoor, zijn schuingedrukt zodat je direct weet dat je vanuit de Schim leest. Daarna start het verhaal van Eroc en Tarú.

Ieder hoofdstuk is weer opgedeeld in tien kleinere hoofdstukken. Dit vond ik erg prettig, want hierdoor lijken de hoofdstukken korter en kun je het sneller wegleggen. Al zorgde het er bij mij juist voor dat ik iedere keer toch nog een stuk extra las, aangezien het toch maar zulke kleine stukken waren. Het gevolg was dan ook dat ik zo weer een half uur verder was. De schrijver heeft een erg fijne schrijfstijl. Hij schrijft vlot, duidelijk en weet heel goed de spanning in het boek vast te houden.

Het verhaal heeft je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep, het speelt je direct mee. De wereld van Eroc en Tarú is super mooi weergegeven en ik kan het dan ook helemaal voor me zien. Iedere keer waren er weer onverwachte wendingen. Het boek is dan ook absoluut niet voorspelbaar.

Al redelijk in het begin leer je dat de Schim een persoon is en je blijft continu in spanning omdat je wilt weten wie het is. Gelukkig vallen aan het einde van het boek alle puzzelstukjes in elkaar,wat ik perfect vond. Alleen weet je niet hoe het met Eroc en Tarú verder gaat, daarvoor moet je echt deel twee lezen. Wat ik dan ook zeker ga doen!

Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd naar de inhoud van het verdere verhaal, doe dan gerust mee met de winactie! Onlybyme mag namens de uitgeverij een Fantasy liefhebber blij maken met een exemplaar van De eerste wereld.

Voor een indruk van de schrijfstijl van de auteur, is hier de link naar een inkijkexemplaar van De eerste wereld.

Winactie De eerste wereld gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten