Recensie De Dorst, Jo Nesbo

Barbara: ‘De dorst’ was voor mij door de duivelse draai een zalige ontmoeting met Jo Nesbo als thrillerauteur!

de dorst

| auteur: Jo Nesbo | uitgeverij: Cargo | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De Dorst

De dorst is het 11-de deel dat in het Nederlands is uitgebracht in de Harry Hole Reeks.

Barbara: Het is mijn eerste kennismaking met deze auteur en dus ook de reeks boeken waar Harry Hole de hoofdrol in speelt. Daardoor mis ik wat details over het karakter van deze eigenheimer. Toch heb ik me allerminst gestoord aan het ontbreken van bepaalde details over zijn vroegere leven als eigenzinnige regelmatig ontspoorde ex-politieman. De boeken van Nesbo zijn dus ook los van de reeks te lezen.

Inhoud

Wat als je niet terug aan het werk wilt in je oude functie, omdat die werkplek je bijna alles liet verliezen wat je lief is. Als blijkt dat de moordenaar nu net degene is die je destijds nooit hebt weten te pakken. Wanneer je tegen wil en dank er toch in wordt betrokken. Het overkomt Harry Hole. Een moordenaar, die uit is op bloedvergieten!

Harry werkt tegenwoordig als docent op de politieacademie. Hoofdcommissaris Bellman verschijnt tijdens een van zijn college’s, met de mededeling dat er een moordenaar rond waart in het gebied waar hij de verantwoording voor draagt. Ongewild wordt Hole opnieuw in een onderzoek gezogen. Iets wat hij zich had voorgenomen nooit meer te doen. Deze moordzaak is echter niet te weerstaan, zeker niet zodra Harry een verband legt tussen deze moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde heeft gebracht in het verleden.

Kan Harry met hulp van zijn oude teamgenoten de duivelse identiteit van deze moordenaar achterhalen? Welke rol speelt vampirisme in deze zaak?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Als liefhebster van duistere thrillers kon ik mijn hart ophalen.

‘De dorst’ was voor mij door de duivelse draai richting vampirisme een zalige ontmoeting met Jo Nesbo als thrillerauteur. Nesbo staat nu dan ook direct tussen mijn favorieten. De eerdere boeken in de Harry Hole reeks staan dan ook direct op mijn leeslijst.

Ondanks dat deze thriller onderdeel maakt van een reeks rondom de hoofdpersoon Harry Hole, is het verhaal waar het in dit deel om draait heel goed los van de rest te lezen. Hooguit word je, net als ik, nieuwsgierig naar een verdieping van het karakter van Harry en zijn dat van zijn collega’s, waardoor je ook geneigd raakt meer te willen lezen van Jo Nesbo. Iets wat in mijn ogen een extra kunde is, die niet alle auteurs beheersen.

Wanneer kunnen we deel 12 in Nederland verwachten? Ik ben er klaar voor!

Winactie De dorst

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je De dorst wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 20 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten