De dood bedriegt in Napels

Recensie De dood bedriegt in Napels, Maurizio de Giovanni

De dood bedriegt in Napels is een thriller die ook romanliefhebbers zal aanspreken. Het boek leest als een trein met een hoog puzzelgehalte naar de oplossing.

De dood bedriegt in Napels

| auteur: Maurizio de Giovanni | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De dood bedriegt in Napels

Inhoud

De dood bedriegt in Napels speelt zich af in de jaren dertig te Napels. Het verhaal draait om een eigenzinnige commissaris, de heer Ricciardi, die een zaak onderzoekt met een oude tarotkaartlezer in de hoofdrol. Ze blijkt doodgeslagen in haar appartement. De buren zwijgen in alle talen en de feiten komt slechts langzaam bijeen.

Carmela Calise bleek haar clienten te misleiden waardoor de moord door velen gepleegd zou kunnen zijn. Lang blijft het een mysterieus geheel wie de dader kan zijn. Commissaris Ricciardi krijgt een opeenstapeling van vragen op zijn bord:

Wie heeft er een reden voor het plegen van deze gruwelijke daad? Waarom zwijgen de buren in alle talen? Is het zoals het lijkt een pure afrekening naar aanleiding van het bedrog dat Carmela bij vele clienten toepaste? Zijn de feiten zoals ze zich voordoen relevant? Waarom gebeurd er wat er gebeurd, met meerdere karakters gedurende het onderzoek?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(41): Wat kan deze man schrijven! Het is een thriller zonder een op de punt van je stoel gevoel, maar de manier van schrijven is werkelijk een genot. Het maakt dat het lezen zo aangenaam is en je enkel al daardoor wilt doorlezen. 

De moord die dient te worden ontrafeld wordt rustig uiteen gezet. De gedode vrouw had zo haar eigen redenen waarom ze doelwit werd, maar wie er nu achter zit en waarom, het blijft lang een puzzel.

Voor de ontknoping kreeg ik een vermoeden, al wist ik nog niet helemaal hoe en wat, daarvoor diende ik het verhaal uit te lezen. Daar ik inmiddels meeleefde met de karakters wilde ik graag weten en of mijn vermoeden klopte. Achteraf valt de reden voor mijn vermoeden terug te beredeneren. Had ik gelijk?

De sfeer van de jaren dertig, de eigenzinnigheid van de commissaris, de romantische uitstapjes tussendoor, het meer willen weten over de verschillende karakters, alles leidt ertoe dat je graag doorleest en geniet. Het boek behoort in mijn ogen dan ook zeer terecht tot de Europese thrillerselectie. Een thriller die haast ook onder roman zou kunnen worden weggeschreven en romanliefhebbers dan ook zeker zal aanspreken. Ik heb het geen seconde gemist dat ik niet steeds vol spanning was, maar des te nieuwsgieriger naar het verdere verloop van het verhaal. 

Mijn eerste kennismaking met deze Italiaanse auteur smaakt naar meer! 

 

Eerdere recensie van Maurizio de Giovanni

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten