De Bloementuin

Recensie De Bloementuin, Cristina Caboni

De bloementuin is een boek om heerlijk in weg te dromen.

De Bloementuin

| auteur: Cristina Caboni | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Fany van Hemelen |

Recensie De Bloementuin

Inhoud

De Bloementuin bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste stuk van het boek gaat vooral over twee meisjes. Iris Donati woont in Amsterdam en is gek van bloemen en planten. Ze praat tegen ze, legt in het geheim bij vreemden passende bloemenperkjes aan en werkt voor het tijdschrift Onze Tuin. Voor dit magazine mag Iris naar de bloemententoonstelling in Londen om verslag te doen. Verwonderd en ontroerd bekijkt ze al het moois totdat ze een meisje ziet. Ze kennen elkaar niet maar ze lijken als twee druppels water op elkaar.

Na deze onverwachte ontmoeting en de confrontatie met hun ouders vallen de puzzelstukjes voor hen in elkaar. Iris en Viola zijn tweelingzussen maar, door de scheiding van hun ouders, al 20 jaar niet op de hoogte van elkaars bestaan. Iris woont nu in Nederland en Viola in Engeland. Viola heeft, net als Iris, een speciale band met de natuur. Zonder dat ze dit van elkaar weten delen ze dus dezelfde passie. Nu, zoveel jaren later, willen de zussen herenigd worden.

Het tweede deel van het verhaal vertelt over de zoektocht naar elkaar en hun familie.

Het landgoed La Spinoza is de plaats waar de tweeling meer ontdekt over hun bewogen geschiedenis. Deze villa, in het Italiaanse Toscane, is al generaties lang het eigendom van de familie Donati. Giulia, de oma van de meisjes, is dominant en betweterig. Haar familie en vooral haar kleindochters wil de, nu zieke Giulia, heel erg graag ontmoeten. Ze is overtuigd dat Viola en Iris er voor kunnen zorgen dat La Spinoza herleeft. De meisjes hebben het in het begin moeilijk met elkaar maar al snel moeten ze elkaar gaan vertrouwen. Uiteindelijk ontdekken ze een groot geheim over hun familie. De familie Donati wordt door elkaar geschud en de emoties laaien hoog op. Stilaan worden de raadsels opgelost en kan iedereen een nieuw leven beginnen.

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Dit is echt een boek om heerlijk in weg te duiken. De Bloementuin is een hartverwarmend verhaal gecombineerd met Cristina haar passie voor de natuur. Dit boek heeft me een moment van pure rust en geluk bezorgd. Elk hoofdstuk begint met de voorstelling van een bijpassende bloem of plant en dan start het verhaal.

Ik werd meegezogen in de Donati-familie en hun leven en was onbereikbaar voor andere dingen. Cristina vertelt zo beeldend en kleurrijk dat ik de bloemen en de tuin tot leven zag komen. Ik kreeg zelfs sympathie voor de harde Giulia die toch zo breekbaar was. Ik genoot echt van alle karakters en hun problemen die ze moesten oplossen. De Bloementuin is een charmant verhaal om bij weg te dromen en je verstand op nul te zetten.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten