De blindganger

Recensie De blindganger, Igor Znidarsic

Antoinette: Ik hoop dat er meer boeken gaan komen met Bianca en haar partner Joris in de hoofdrol. Na De Blindganger ben ik erg nieuwsgierig geworden naar een eventueel vervolg. Laten we hopen dat Igor er nog een deel twee achteraan schrijft!

De blindganger

| auteur: Igor Znidarsic | uitgeverij: Karakter | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De blindganger

Inhoud

Bianca, rechercheur bij de politie Oost-Nederland wordt belast met de verdwijning van de bekende en rijke advocaat Lodewijk de Graaf. De zaak lijkt in eerste instantie als een vrijwillige verdwijning in de prullenbak te belanden. Dan verdwijnt de vastgoedhandelaar Onno Schijndel. Hij wordt bij toeval gevonden door omstanders, vast gespietst aan een paal. Een mensonterende dood. Bianca en haar partner, Joris storten zich op deze moordzaak.

Ondertussen loopt de relatie van Bianca, met haar man Peter, ook niet echt soepel. Als Peter er achter komt dat zij een minnaar heeft, legt deze veel druk op hun relatie. Het onderzoek van de moorden vergt haar veel tijd, wat haar nu goed uitkomt.

Dan wordt er bij sloopwerkzaamheden nog een lichaam gevonden. Het huis blijkt, tot de sloop, illegaal verhuurd te zijn. Maar het lijk, Olivier Lucassen, wordt gevonden in een nieuw gebouwde (graf)kelder. Het lijk is levend begraven. Waarom al deze moeite?

Als Bianca en Joris ontdekken dat de mannen vroeger bij elkaar in de klas hebben gezeten, komen ze Walter op het spoor. Walter is stelselmatig gepest door de 3 mannen. Maar ook door Franceska, de vrouw van Lodewijk is hij gepest. Als het gruwelijkheden van het pesten steeds meer in beeld komen, ontstaat er een race tegen de klok.

Hoe groot is de rol die Franceska in het geheel speelt? Maakt Bianca de juiste intuïtieve beslissingen? Houdt haar relatie met Peter stand? En want voor rol speelt Walter in het geheel?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antionette: Ik was zeer verrast dat de auteur van Nederlands bodem is. Maar dat maakt De blindganger er zeker niet minder op. Sterker nog, Igor Znidarsic heeft een prettige schrijfstijl, mede doordat hij de verhaallijnen van Bianca en Walter afwisselt. Doordat hij de personages zo alledaags beschrijft, had ik het gevoel onderdeel te van het geheel te zijn. Maar de omgeving waarin het speelt was voor mij naast de deur. Het gaf hierdoor voor mij een extra dimensie aan het geheel.

Ik hoop dat er meer boeken gaat komen met Bianca en haar partner Joris. Ik wil weten welke kant het met hun opgaat. Dit zegt meer dan genoeg hoe ik over De blindganger denk.

Igor Znidarsic verdiend het om zich onder de Nederlands auteurs te mogen scharen. De blindganger is een heerlijk boek voor lezers die van spanning houden met een niet te moeilijke schrijfstijl.

Winactie De blindganger gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 21 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten