9200000101843803

Recensie De angst, C.L. Taylor

Maakt obsessieve liefde blind?

9200000101843803

auteur: C.L Taylor |  uitgeverij: Ambo Anthos | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie De angst

Inhoud

Lou keert naar 18 jaar terug naar haar woonplaats nadat haar vader is overleden. Ze heeft sinds kort een relatie met Ben. Toen ze een tiener was heeft ze een relatie gehad met een oudere, getrouwde man, Mike Hughes genaamd, waarbij hij andere intenties had dan Lou. Na een incident zien ze elkaar niet meer.

Al snel komt Lou erachter dat Mike is  doorgegaan met relaties aangaan met jonge meisjes. Ze raakt geobsedeerd door zijn nieuwe relatie met  de 14-jarige Chloe. Ze probeert zowel Chloe als haar familie te waarschuwen, maar het is aan dovemansoren gericht. Ook de politie doet er niks mee. Ze kan niet anders dan Chloe proberen te beschermen tegen Mike, waardoor ze in situatie terechtkomt waar ze liever niet in komt.

Naast Lou en Chloe maken we ook kennis met Wendy. Haar rol in het verhaal lijkt lange tijd vaag, maar aan het eind van het verhaal blijkt haar rol van groot belang.

Gedurende het verhaal komen we steeds, door de afwisselende hoofdstukken, meer te weten over Mike en de dames. De terugblikken naar de relatie van Lou en Mike zorgen voor een goede opbouwende spanning in het verhaal.

Na een kat en muisspel tussen vooral Lou en Mike, waarbij Chloe steeds meer gevaar lijkt te lopen, lukt het hen om Mike te overmeesteren. De drie dames lijken niks met elkaar te maken te hebben, maar hebben elkaar uiteindelijk meer nodig dan zo op het eerste ook lijkt. Wie is Mike? Waarom gaat hij relaties met jonge meisjes aan?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): De angst is een heerlijke psychologische thriller die sterk geschreven is. Het kent een goede opbouw, waardoor ik maar wilde doorlezen. Mike zijn rol is zeer overtuigend en lange tijd heb ik getwijfeld aan Lou. Het einde van het boek was schokkend, maar niet geheel passend voor het verhaal. Jammer, want het had veel voor het verhaal van betekenis kunnen zijn.

C.L. Taylor is een auteur om in de gaten te houden! Ik heb al een tijdje niet zo’n goede thriller gelezen. De korte hoofdstukken en de afwisseling in de personages zorgen voor een goede spanningsboog. De juiste ingrediënten voor een goede thriller.

Een aanrader voor lezers die houden van een goed verhaal waarin je lange tijd in twijfel blijft in de afloop van het verhaal.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten