De andere vrouw

Recensie De andere vrouw, Sandra Brown

De andere vrouw, is 25 jaar geleden al een keer uitgegeven. Nu dus in een nieuw jasje maar zeker geen ouderwets verhaal, over een vliegtuigongeluk en de gevolgen daarvan.

De andere vrouw

| Auteur: Sandra Brown | Uitgeverij: Boekerij | Boekvorm: Hardcover, paperback en e-book | Recensent: Inge van de Vegte |

Recensie De andere vrouw

Inhoud

Irish ziet zijn weekend in vlammen opgaan, als vrijdag eind van de middag, de redactie opgeschud wordt door het bericht dat er net na het opstijgen een vliegtuig neer is gestort. Veel meer is er nog niet bekend. Hij zet meteen zijn mensen aan het werk om als eerste nieuwszender ter plekke te kunnen zijn. Dan bedenkt hij zich dat Avery vandaag zou vliegen, waarschijnlijk is zij al op het vliegveld. Dat is een uitgelezen kans om haar fout van eerder recht te kunnen zetten!

Tegelijkertijd komt senatorskandidaat Tate Rutledge nietsvermoedend thuis. Hij gaat rechtstreeks naar de gezamenlijke keuken, waar hij zijn ouders in shock aantreft. Het televisieprogramma waar ze naar keken is net onderbroken door een nieuwsbulletin, over het neerstorten van een vliegtuig. Het is nog niet officieel bevestigd, maar vermoed wordt dat het om het toestel gaat waar Tates vrouw Carole aan boord zat…

Wie heeft het overleefd? Gaat Rutledge verder met zijn verkiezingsstrijd? Heeft iedereen om hem heen wel het beste met hem voor? Hoe vergaat het Irish?

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Bij dit boek ben ik achteraf gezien heel blij dat ik niet de achterflap al had gelezen. Ik snap echt niet dat er al zoveel prijs wordt gegeven van het verhaal. Ik kan het me voorstellen dat je een heel andere mening over het boek hebt als je al wel meer informatie hebt, dat zal de spanning niet ten goede komen.

Het boek wordt als thriller gezien, maar kan wat mij betreft ook als een spannende roman worden omschreven. Er komen een aantal hete seksscènes in voor, dat had ik niet verwacht, maar was een leuke toevoeging.

Een beetje verwarrend en misleidend vind ik dat, buiten een klein zinnetje op pagina 4, nergens vernoemd staat dat De andere vrouw al in 1992 is uitgegeven, weliswaar door een andere uitgeverij. Misschien waren ze bij Boekerij bang dat het mensen af zou schrikken, een boek dat 25 jaar oud is zal vast een beetje ouderwets zijn. Ik kwam er zelf pas achter, na het lezen van het boek, maar heb niet één keer dat idee gehad.

Het hele verhaal is nogal ongeloofwaardig, maar dat heeft me niet gestoord.

 

Conclusie

Het is een spannend boek (als je tenminste niet vooraf de achterflap leest), dat makkelijk wegleest. Ik heb nog ongelezen boeken van Sandra Brown in m’n kast staan, en ga daar binnenkort toch eens in beginnen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten