9200000095737380

Recensie Dagboek van mijn verdwijning, Camilla Grebe

Barbara: Dagboek van mijn verdwijning is een thriller met verrassende verhaallijnen die me van begin tot eind hebben geboeid. Het boek was te snel uit.

Dagboek van mijn verdwijning, een psychologische thriller van Camilla Grebe. 
Afbeelding toont cover van het boek.
#recensie #boekrecensie #thriller #scandinavischethriller #camillagrebe #dagboekvanmijnverdwijning

| auteur: Camilla Grebe | uitgeverij: Cargo | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Dagboek van mijn verdwijning

Dagboek van mijn verdwijning werd in 2017 bekroond met de Glass Key Award, de onderscheiding voor beste thriller uit Scandinavië.

Inhoud

Malin ontdekt als tiener een skelet van een meisje. Wanneer ze acht jaar later politieagente is, wordt deze cold case opnieuw onderzocht. Ze wordt bij het ‘cold case’ team gevoegd. Ze kent de omgeving, haar geboortedorp Ormberg als geen ander. Hanne Lagerlind (profiler) en Peter Lindgren (inspecteur) maken het team compleet en samen buigt het team zich over het oude vraagstuk. Wie is dat kleine meisje? Waarom is ze daar op deze wijze achtergelaten?

Al snel blijkt dat Hanne lijdt aan beginnende dementie, die ze probeert te verbergen. Hiervoor houdt ze een zeer gedetailleerd dagboek bij, om te verbergen wat ze steeds vergeet. Wanneer Peter en Hanne verdwijnen, wordt na een paar dagen enkel Hanne teruggevonden. De zoektocht naar Peter wordt voortgezet. Enkel Hanne’s vergeetachtigheid verhindert het kunnen geven van bruikbare informatie. Ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen.

Dit dagboek belandt in de handen van tiener Jake, die het niet terug kan brengen naar de politie zonder zichzelf in een compromitterende situatie te brengen. Hij besluit het dagboek te lezen.

Het onderzoek dat als een cold case begon, neemt door de verdwijning van Peter (een new case) en zelfs nog een nieuw gevonden skelet in dezelfde omgeving veel grotere omvang aan.

Heeft alles met elkaar te maken? Waarom is er geen teken van leven van Peter te traceren? Hoe is het mogelijk dat Hanne zonder het zich te herinneren wordt verbonden met de cold case? Is dit ook met Peter gebeurd? Loopt zijn leven gevaar? Komen er nog herinneringen bij Hanne naar boven?

En gaat Jake toch nog met het dagboek naar de politie?

Persoonlijke beleving

Barbara(41): Een Scandinavische thriller met verschillende lagen, afwisselend vertelt vanuit Malin en Jake. Dagboek van mijn verdwijning houdt de lezer bezig: je wilt weten wat er met wie, wanneer en vooral waarom gebeurt.

Het verhaal is goed opgebouwd en juist vanwege de afwisselend vertellende persoon erg boeiend. Je krijgt veel mee van de gedachtegangen van Malin en Jake en daardoor ook begrip voor hun gevoelens.

De thriller is in mijn ogen met recht beloond met de
de Glass Key Award. Het verhaal is spannend, makkelijk leesbaar en daardoor vlieg je door het boek heen. Het is dan ook te snel uit.

Het was mijn eerste kennismaking met deze auteur. Ik overweeg zeker ook andere boeken van haar te gaan lezen. Ze heeft een schrijfstijl die ik erg kan waarderen.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten