Dagboek van een psycholoog

Recensie Dagboek van een psycholoog, Jeffrey Wijnberg

Dagboek van een psycholoog is een verrassend boekje over het dagelijks leven van een psycholoog.

Dagboek van een psycholoog

| auteur: Jeffrey Wijnberg | uitgeverij: Scriptum | Hardcover en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Dagboek van een psycholoog

Inhoud

Dagboek van een psycholoog is een boek waarin de auteur de lezer meeneemt gedurende een half jaar in zijn leven. Hij beschrijft zowel zijn privéleven als zijn werkleven.

De patiënten die hij beschrijft hebben allerlei problemen waarin hij verschillende keren uitlicht naar de relatieproblemen waarin de vrouwen vaak een grote rol spelen. Waarom moeten de mannen naar de psycholoog als de vrouwen de problemen ervaren?

Verder biedt hij een blik in zijn leven met zijn vrouw en hun twee zonen waarvan hij geregeld met zijn zoon het over voetbal heeft of een wedstrijd bezoekt.

Daarnaast kijkt hij terug naar zijn werk zoals dit vroeger ging en nu. Mensen die niet op afspraken verschijnen, niks te vertellen hebben en verwachten dat de psycholoog de oplossing aanreikt maar ook het administratieve werk wat explosief gegroeid is gedurende de 40 jaar dat hij nu psycholoog is.

Jeffrey geeft een kleine blik in zijn nevenfuncties als spreker op de universiteit en zijn interviews op tv en radio.

Dagboek van een psycholoog biedt de lezer een ruime blik in het leven de auteur op persoonlijk vlak en hoe hij dit ervaart.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Wat een leuk uitziend boek is Dagboek van een psycholoog! Dit was de reden dat ik nieuwsgierig was naar de inhoud. Ik kende Jeffrey Wijnberg nog niet, terwijl hij meerdere boeken geschreven heeft en columns schrijft voor de Telegraaf.

Jeffrey weet op een pakkende wijze de lezer mee te nemen in zijn leven. Hij schrijft op een luchtige manier waarbij hij zijn mening niet onder stoelen of banken schuift. Zo geeft hij aan dat de patiënten oplossingen verwachten van hem als psycholoog maar zij komen met een probleem die zij alleen kunnen oplossen als ze er open voor willen staan.

Daarnaast blikt hij zeer geregeld naar het voetbal, waarin hij samen met zijn zoon een wedstrijd bekijkt of praten over hun clubbie.

Ik heb genoten van Dagboek van een psycholoog. Het is een boek dat de periode van half februari tot en met half juni 2017 beschrijft. Het is geschreven met deels een cynische blik en anderzijds een duidelijk verhaal met zijn jarenlange ervaringen, waarin hij de privacy van zijn patiënten niet schendt.

Ik heb het boek telkens per een aantal dagen gelezen. Het is geen boek dat je in een keer uitleest maar inderdaad een dagboek waarvan je telkens een aantal dagen leest over het leven van een psycholoog.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten