Cody

Recensie Cody, Bernice Berkleef

Cody is een goed debuut dat je op het puntje van je stoel laat zitten!

Cody

| auteur: Bernice Berkleef | uitgeverij: The house of books | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Cody

Inhoud

Jelka en Oscar zijn getrouwd en samen hebben ze sinds 2,5 maand een zoontje, Cody. Wanneer Jelka Cody ‘s morgens uit bed wil halen om naar de crèche te brengen, is zijn bedje leeg. De grootste nachtmerrie die ouders maar kan overkomen. Waar is Cody?

Als de politie aan haar deur staat met de mededeling dat Oscar zich heeft gemeld met de levenloze Cody in de maxi-cosi is het drama compleet. Hoe kon Oscar zich zo vergissen in de dag? Ze hadden dit toch zo goed verdeeld? Jelka mag Oscar niet zien en spreken. Alle communicatie gaat via de advocaat.

Jelka besluit op zoek te gaan naar antwoorden, waarbij haar twijfels richting Oscar steeds groter worden. Ondanks de hulp van haar omgeving, groeit haar twijfel naar anderen toe. Wat gebeurt er toch allemaal?

In het kleine dorp is dit het onderwerp van de dag. Jelka toont zich weinig buiten de deur. Het liefst is ze thuis, waar de kleine Cody is opgebaard. Hoe het leven ineens zo op zijn kop kan staan van dit jonge gezin.

Zij zit met een dood kind en haar man is er ook niet om haar bij te staan. Na een spannende climax wordt duidelijk hoe en wat er met Cody echt gebeurd is en wie er achter deze tragedie zit. Ken jij je naasten goed? Kun je altijd vertrouwen op je intuïtie?

Een verhaal waarvan ik niet teveel details wil delen om eventuele spoilers weg te geven.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Toen ik het boek tegenkwam op social media wilde ik het graag lezen. Wat moet dit een verschrikking zijn voor elke ouder! De auteur, Bernice Berkleef, was mij ook nog onbekend, dus mijn nieuwsgierigheid was dubbel gewekt.

Bernice Berkleef heeft er voor gekozen om het verhaal vanuit het heden en verleden te vertellen. Hierdoor weet ze de lezer geregeld op het verkeerde been te zitten. Toch had ik op een gegeven moment wel een vermoeden welke kant het op zou gaan, wat klopte. Desondanks heb ik genoten van Cody.

Het verhaal leest echt als een trein en de emoties zijn continu voelbaar. Wat een verschrikking is dit voor iedereen die Jelka en Oscar kennen! De climax kenmerkt zich tot veel details wat iets minder had gemogen. Maar wat een pageturner heeft Bernice Berkleef geschreven zeg! Dit belooft voor de toekomst nog veel, als ze deze schrijfwijze weet te hanteren.

Ik heb meer dan genoten van Cody. Het is een boek dat ik niet snel vergeten zal.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten